Da li će nam uskoro ZABRANITI WhatsApp?

Nadavna promena WhatsApp-ove politike u vezi sa zaštitom privatnosti prema kojoj je počeo da deli informacije o brojevima telefona s Facebookom izazvala je reakcije regulatornih tela širom Evrope

  • 4

Tela za nadzor privatnosti Evropske unije poslala su WhatsAppu upozorenje u vezi sa deljenjem informacija o korisnicima sa Facebookom, u čijem se vlasništvu inače nalazi.

WHATSAPP UVODI RADIKALNU PROMENU zbog koje ćete sve druge aplikacije izbrisati!

Nadavna promena WhatsApp-ove politike u vezi sa zaštitom privatnosti prema kojoj je počeo da deli informacije o brojevima telefona s Facebookom izazvala je reakcije regulatornih tela širom Evrope.

Tako su Italijani najavili vlastitu istragu, a zajedničko telo svih 28 članica EU objavilo je kako je zatražilo od WhatsAppa prestanak deljenja korisničkih podataka s Facebookom dok se ne osigura odgovarajuća pravna zaštita u skladu s zakonima Unije.

Predstavnici WhatsAppa ističu kako kompanija sarađuje s telima za zaštitu privatnosti kako bi odgovorili na njihova pitanja.

Foto: Pixabay.com Foto: Pixabay.com

Pored WhatsAppa, pomenute regulatorna tela EU poslala su upozorenja i Yahoo-u zbog krađe informacija i pretraživanje elektronske pošte svojih korisnika za potrebe američkih obaveštajnih službi.

Predstavnici EU zatražili su i od Yahooa objavu svih informacija u vezi sa krađom podataka o 500 miliona svojih korisnika i pretraživanje poruka za potrebe obaveštajnih službi u SAD-u, obaveštavanje pogođenih korisnika o mogućim posledicama i saradnju s nacionalnim telima za zaštitu podataka u vezi svih pitanja i istraga.

(Telegraf.rs / Izvor: bug.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belogradjanin

    1. novembar 2016 | 19:18

    Facebook nemam imam prijatelje sa kojima se vidjam

  • Tutor

    1. novembar 2016 | 11:31

    Što bi delili brojeve telefona kada Facebook ima pristup imenicima svojih korisnika?

  • Boban

    1. novembar 2016 | 12:02

    E zabole me više za te izmene u Whatsappu. Najavljujete već godinama te izmene a nikako da se dogode. Dosadni ste više.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA