CORTANA ĆE UPRAVLJATI NAŠIM DOMOVIMA: Microsoftova veštačka inteligencija stiže i na pametne kućne uređaje (VIDEO)

Tokom WinHEC prezentacije čelnici Microsofta otkrili su da će Windows 10 Creator Update doneti Cortanu i na Windows 10 IoT (Internet of Things) Core uređaje sa ekranima

  • 6

Microsoft ne želi da Cortana upravlja samo vašim pametnim telefonima i računarima, već i vašim kompletnim "pametnim" domom.

Ovo su stvari zbog kojih ODMAH TREBA da pređete na Windows 10!

Naime, tokom WinHEC prezentacije čelnici Microsofta otkrili su da će Windows 10 Creator Update doneti Cortanu i na Windows 10 IoT (Internet of Things) Core uređaje sa ekranima, piše "Engadget".

To znači da će korisnici putem glasa moći da pitaju svoje pametne termostate kakvo je vreme ili da direktno svom pametnom frižideru kažu da napravi listu neophodnih namirnica kada sledeći put budu išli u šoping.

Ovaj koncept nije novost, ali Cortana može da se sinhronizuje sa telefonima i Windows računarima na nivou kakav nije moguć na većini pametnih kućnih uređaja.

Većina trenutno dostupnih pametnih proizvoda nema direktan pristup glasovnim asistentima, pa bi ovaj korak Microsofta mogao da se pokaže kao prilično revolucionaran.

Foto: Flickr/portalgda Foto: Flickr/portalgda

Creators Update se očekuje na proleće 2017. godine, a na uređaje koji će biti opremljeni veštačkom inteligencijom Cortanom ćemo morati da sačekamo još neko vreme, zato što će proizvođači hardvera morati prvo da je integrišu u svoje proizvode.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    14. decembar 2016 | 12:34

    Samo se igrajte. Bez Cortane za 20 godina nećete znati da li ste gladni,da li vam je hladno i necete biti sposobni najjednostavnije stvari da uradite sami.

  • Dr za rock and roll....

    14. decembar 2016 | 16:39

    Samo ako ce moci da legne i u krevet onda moze...

  • Veteran

    14. decembar 2016 | 12:59

    U moj nece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA