0

Na ova dva načina lako hakuju kameru na vašem telefonu i špijuniraju sve što radite (VIDEO)

Kevin Mitnik, ozloglašeni haker i autor knjige "Umetnost nevidljivosti", objašnjava dva jednostavna načina kako neko može da nam "upadne" u telefon

iPhone, smartfon, pametni telefon, mobilni telefon, aplikacija, aplikacije
Foto: pixabay.com

Svi znamo da naši kompjuteri imaju “zlonamerne” softvere, popularne malvere, ali da li ste znali da je vaš telefon takođe ranjiv?

Ako ukucate OVAJ KOD na vašem telefonu, saznaćete da li vas neko PRISLUŠKUJE

Kevin Mitnik, ozloglašeni haker i autor knjige “Umetnost nevidljivosti”, objašnjava dva jednostavna načina kako neko može da nam “upadne” u telefon.

Mitnik objašnjenje počinje sa pitanjem kako je moguće nekom da hakuje naše mobilne telefone i da tajno uključi kameru kako bi pratili šta radimo.

– Ako neko fizički uzme vaš telefon i zna šifru, to je onda veoma jednostavno. Postoji softver koji može da se kupi na internetu za nekoliko stotina dolara. Jedan od sajtova se zove FlexiSPY.com. Tako može da se uključi kamera, da se čitaju tuđe SMS poruke, čak i one koje su obrisane. Mogu da presretnu poziv i da prisluškuju šta pričate – rekao je Metnik.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

Ono što je po njemu još strašnije, preko ovih softvera mogu da vas lociraju gde ste. Za ovako nešto, potrebno je da neko ima fizički kontakt sa vašim telefonom.

Drugi način koriste državne službe za sprovođenja zakona, kao što su FBI, CIA, NSA…a to je daljinska ekploatacija.

– Eksploatatori u osnovi koriste ranjivost u softveru. Za Apple telefone je to veća cena, dok je za Android ta varijanta znatno jeftinija.

Metnik tvrdi da kada nas prislušjkuju i tajno gledaju, da mi ni ne znamo da se to dešava upravo.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Hakovanje, Mobilni telefon, Prisluškivanje, Smartfon, Špijuniranje

foto dana

video dana