Ove dve aplikacije čak ni CIA ne može da špijunira

U dokumentima se tvrdilo da CIA efektno može da špijunira IM (Instant Messaging) aplikacije Signal, Telegram, WhatsApp, Confide i druge, ali je to samo delimično tačno i moguće samo u posebnim uslovima, uz instalaciju adekvatnih "alata" na telefon

  • 5

WikiLeaks je nedavno šokirao svet objavivši dokumenta koja tvrde da CIA može da nas špijunira preko telefona, računara, pametnih televizora, kamera i drugih uređaja. Međutim, postavlja se pitanje koliko su bezbedne aplikacije za dopisivanje koje svakodnevno koristimo?

Pitala je pametni zvučnik da li je povezan sa CIA, a onda se desila najbizarnija moguća stvar!

U dokumentima se tvrdilo da CIA efektno može da špijunira IM (Instant Messaging) aplikacije Signal, Telegram, WhatsApp, Confide i druge, ali je to samo delimično tačno i moguće samo u posebnim uslovima, uz instalaciju adekvatnih "alata" na telefon.

Zahvaljujući „End to End“ enkripciji, CIA nije u stanju da čita poruke ili ih presreće na putu od uređaja do uređaja. Ipak, ako na neki način ubaci malware u telefon jednog od korisnika, onda će špijunaža biti omogućena.

- Ne postoji dokaz da je bilo koji bezbednosni protokol aplikacije Signal ili bilo kog dela sistema probijen CIA-inom špijunažom - objavila je kompanija Open Whisper Systems, koja stoji iza "End to End" zaštite aplikacija Signal i WhatsApp, prenosi TechnoBuffalo.

Dakle, ako nemate malware na svom telefonu koji bi pročitao poruke iz same aplikacije dok su u procesu slanja, onda ste potpuno bezbedni sa aplikacijama WhatsApp ili Signal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Normalan

    20. mart 2017 | 12:31

    WA je u sastavu Facebooka. Tkd je sigurno vrlo citljiva sluzbama. Ne zamajavajte narod. Signal mozda i prodje, ali WA skroz 'otvorena'

  • PeraLaza

    20. mart 2017 | 12:04

    Smesnoo, pa neki malware ima svaki telefon, lako ce oni da instaliraju na nas telefon sta hoce. Ne samo cia, nego bilo koji haker iz sobe svoje moze da udje na bilo koji tel i da instaliran na njemu sta hoce.

  • dago1

    22. mart 2017 | 13:57

    Ono sto im treba to ce i naci a od nas obicnih smrtnika nece traziti nista sigurno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA