Novi Samsungov telefon bukvalno možete da pretvorite u KOMPJUTER: Ovih 8 opcija ima samo Galaxy S8, ali ne i iPhone 7 (FOTO) (VIDEO)

I dok jedni tvrde da je Samsung ove godine napravio najbolji telefon ikada, drugi pak tvrde da je iPhone i dalje nezamenljiv. Međutim, osam opcija koje se nalaze u nastavku po svemu sudeći idu u prilog Samsungu

  • 23

Glavna vest svih tehnoloških portala danas su smartfoni Galaxy S8 i S8+ koje je Samsung juče predstavio u Njujorku. Minimalistički dizajn, ekran bez bočnih ivice, sjajna kamera i skener zenice oka su samo neke od karakteristika koje ovi uređaji imaju, a naravno i ovoga puta se priča o tome ko sada ima bolji telefon - Apple ili Samsung.

 

Ovo je najbolji Samsungov telefon ikada napravljen: Kada vidite šta sve ima i šta može, biće vam jasno zašto nema konkurenciju!

 

 

I dok jedni tvrde da je Samsung ove godine napravio najbolji telefon ikada, drugi pak tvrde da je iPhone i dalje nezamenljiv. Međutim, činjenica je da Samsungova perjanica ima dosta funkcija i karakteristika koje iPhone nema. U nastavku pročitajte kojih to osam stvari možete pronaći na novom Galaxy S8 telefonu, ali ne i na iPhone-u 7.

 

Bolji i veći ekran bez ivica

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Galaxy S8 ima 5,8-inčni ekran Quad HD rezolucije od 2960 x 1440 piksela, dok S8 Plus ekranu dijagonala čak 6,2 inča. 

 

Kod iPhonea, samo veći iPhone 7 Plus ima Full HD ekran (1920x1080) dijagonale 5,5 inča.

 

Uz to, Samsungov Super AMOLED ekran je veći jer su uklonili Home taster, a sa ivicama ekrana koji se prelivaju izgleda impresivno. Sadašnji iPhone pored njega sa LCD ekranom i velikim ivicama jednostavno ostaje u senci.

 

Otključajte telefon licem ili okom

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Uz standardne sigurnosne metode zaključavanja telefona poput PIN-a ili otiska prsta, Samsung je otišao korak dalje. Dodali su skeniranje zenice oka i prepoznavanje lica kao način potvrde identiteta. Sve što treba da uradite je da pogledate prema telefonu i on će vas ekstremno brzo prepoznati.

 

Apple je ograničen TouchID autorizacijom preko otiska prsta.

 

Naprednije mogućnosti punjenja

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Kao i većina novih telefona, Galaxy S8 ima USB-C konektor koji omogućava brže punjenje od Lightning konektora na iPhoneu. Uz to, Samsungov telefon se može puniti i bežično.

 

Proširiva memorija

 

Printskrin: Youtube/Samsung Mobile

Printskrin: Youtube/Samsung Mobile

 

Samsungov S8 dolazi sa 64 GB interne memorije, koja se može proširiti microSD karticama za dodatnih 256 GB. Kod Applea ste ograničeni na izbor između 32, 128 ili 256 GB verzija uređaja.

 

Ulaz za slušalice

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Dok je Apple odlučio da se reši klasičnog ulaza za slušalice, Samsung je na S8 zadržao konektor kako korisnici ne bi trebalo da kupuju dodatne adaptere za slušalice. Uz to, Samsung će uz telefon nuditi AKG slušalice koje će inače prodavati za 100 dolara.

 

Proširena stvarnost stigla na kamere

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Digitalni asistent Bixby omogućava vam da kamerom skenirate razne stvari oko sebe. Prepoznaće šta je na fotografiji, poput sata i potom će vam ponuditi dodatne slične slike ili linkove gde možete kupiti slične proizvode. Ovo je tehnologija na kojoj navodno radi i Apple, ali ne zna da li će stići na iPhone 8.

 

Asistent s kojim možete da razgovarate

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Bixby je Samsungov digitalni asistent koji može odgovarati i na potpitanja, ali je svestan i onoga što je na ekranu pa će moći da reaguje na naredbe poput 'Bixby, snimi ovo'. 

 

Pretvara se u desktop kompjuter

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Uz Samsung Dex korisnici Galaxy-ja S8 moći će se još malo približiti budućnosti u kojoj neće trebati klasični računari. Dex je dodatak sličan Microsoft Continuumu, a kad u njega postavite telefon, na dodatnom velikom ekranu dobićete desktop verziju svog telefona. Spojite li tipkovnicu i miš na Dex imaćete mnogo bolje radne mogućnosti uz telefon.

 

Koji telefon je po vašem mišljenju bolji - Samsung Galaxy S8 ili iPhone 7? Odgovore nam možete ostaviti u komentarima!

 

Pogledajte video:

 

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vanka

    30. mart 2017 | 14:58

    Posteno ja imam iPhone 7 ali stvarno da budemo realni Samsung je mnoooogo mocniji telefon od iPhone!!!! Onako laicki mislim?? Da sve do sad mnoge stvari Apple uzima od Samsunga(mislim na ideje).Bog je gore ali ovo sad sto je izbacio!!!! Nemozemo zvati telefon.. ovo je neka druga DIMENZIJA!!!! Svaka cast!!! Jedino im je mana kako to nemogu da urade,a to je zastita.E tu je iPhone ,,NEPREVAZIDJEN"!!!!!!!!!! Zato ga i imam jer stvarno virus nemoze da udje u iPhone.Jedino su tu najbolji,ovako Samsung je bas kako sam napisao:DIMENZIJA!!!!!!!!!

  • Lepotica

    30. mart 2017 | 12:30

    Ne uporedjujte mnogo je bolji samsung s8

  • Mile

    30. mart 2017 | 17:10

    IPhone je mnogo pouzdaniji, bolje obavlja zadate funkcije, mnogo se manje baguje od samsunga i smatram da bi tehnolozu u samsungu trebalo na tome da porade a ne da uvode inovacije koje mi potroshachi treba da testiramo za ne tako male pare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA