Otkriveni projekti Facebookove tajne laboratorije: Moći ćemo da kucamo mislima i čujemo kožom (VIDEO)

- Radimo na sistemu koji će vam omogućiti da kucate direktno iz svog mozga oko pet puta brže nego što danas možete da kucate na svom telefonu - objavio je šef Facebooka Mark Zakerberg na svom profilu

  • 2

Tajna laboratorija Facebooka "Building 8" radi na tehnologiji koja će omogućiti kontrolisanje računara mozgom i kucanje mislima, što je oko pet puta brže nego što to danas radimo na telefonima.

 

Evo kako da otkrijete ko prati svaki vaš korak na Facebooku!

 

Pored kontrolisanja računara mislima, Facebook je na svojoj dvodnevnoj konferenciji F8 u San Hozeu otkrio i da će omogućiti ljudima da "čuju kožom".

 

Prvi projekat omogućiće kucanje 100 reči u jednom minutu.

 

- Radimo na sistemu koji će vam omogućiti da kucate direktno iz svog mozga oko pet puta brže nego što danas možete da kucate na svom telefonu - objavio je šef Facebooka Mark Zakerberg na svom profilu, dodajući da ovaj sistem žele da pretvore u nosivu tehnologiju koju će biti moguće masovno proizvoditi.

 

 

Sada se očigledno nameće pitanje privatnosti - želimo li da nam nešto "čita misli" kako bismo mogli brže i lakše da kucamo?

 

U Facebooku kažu da ovde nije reč o dekodiranju svih naših misli, već samo onih reči koje smo već odlučili da podelimo tako što smo ih poslali u centar za govor mozga.

 

Cilj drugog projekta je omogućiti ljudima da čuju svojom kožom, a u Facebooku kažu da rade na hardveru i softveru potrebnom za realizaciju tog projekta. Sistem, koji se može uporediti s Brajevom azbukom, koristi tačke pritiska na koži za prenos informacija, prenosi BBC.

 

- Jednog dana, koji nije tako daleko, možda će biti moguće da ja nešto pomislim na mandarinskom, a vi to odmah osetite na španskom - rekla je Regina Dugan, koja vodi Building 8.

 

Pogledajte video:

 

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aloha

    20. april 2017 | 11:03

    :) 100 reci ka kucam 121 rec u minuti na jednom testu brzine preko neta ali latinicne reci nez kvacica dok sam imao prilike da vidim da covek kuca 160 reci u minuto i to latinicu sa kvacicama i stampanu cirilicu tako da lepa je zamisao svidja mi se ali ne kuca brze za sad o logicne klasike .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA