Ljudi poludeli za Galaxy S8 telefonom: Samsung vredniji za milijardu dolara

Akcije Samsunga su danas porasle za 1,2 odsto na 2,04 miliona vona (1.797 dolara), čime je ukupna tržišna kapitalizacija kompanije uvećana za oko 1.300 milijardi vona, prenosi agencija Frans pres

  • 7

Najveći svetski proizvođač smartfona, južnokorejski Samsung, uvećao je danas svoju tržišnu vrednost za više od jedne milijardi dolara, pošto su investitori pozdravili pozitivnu reakciju na puštanje u prodaju najnovijeg smartfona Galaxy S8.

Prvi vlasnici Samsung Galaxy S8 telefona se žale na crveni ekran: Ali, postoji rešenje i veoma je lako!

Akcije Samsunga su danas porasle za 1,2 odsto na 2,04 miliona vona (1.797 dolara), čime je ukupna tržišna kapitalizacija kompanije uvećana za oko 1.300 milijardi vona, prenosi agencija Frans pres.

- Reakcija tržišta na puštanje serije S8 je pozitivna - izjavio je Li Sung-Vo iz kompanije "IBK Investment sekjuritiz", dodajući da bi Samsung mogao probiti rekord od 48,5 miliona prodatih jedinica koliko je prodao iz serije S7.

Isporuka Galaxy S8 i većeg S8+, naručenih u pretprodaji, počela je ranije ove nedelje, dok je prodaja u prodavnicama otpočela danas u Južnoj Koreji, nakon čega će se naći na tržištu SAD i Kanade.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ovaj uređaj, predstavljen prvi put u Njujorku prošlog meseca, trebalo bi da se naredne nedelje nađe u još oko 50 zemalja.

Pojavljivanje uređaja iz serije S8 dolazi u delikatnim vremenima za južnokorejsku kompaniju, jer je prošle godine bila pogođena skandalom sa eksplodiranjem baterije u Galaxy Note 7.

Takođe, potpredsednik kompanije Li Džae Jong i još neki rukovodioci optuženi su za korupciju i proneveru u vezi s korupcionaškim skandalom koji je doveo do opoziva predsednice Park Geun Hje.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA