Samsung sprema potpuno novi uređaj: Ulazi u trku sa Amazonom, Google-om i Apple-om!

Ovaj projekat južnokorejskog giganta je poznat pod kodnim imenom Vega

  • 1

Samsung sprema pametni zvučnik kojeg će pokretati glasovni asistent Bixby koji je debitovao na Galaxy S8 pametnom telefonu.

Pitala je pametni zvučnik da li je povezan sa CIA, a onda se desila najbizarnija moguća stvar!

Projekat je poznat pod kodnim imenom Vega, piše "The Wall Street Journal".

Trenutno nema previše informacija o pametnom zvučniku sa Bixby asistentom, a Samsung tek treba da odredi njegove tačne specifikacije, funkcije i datum pojavljivanja.

Vega projekat je usporen zbog problema sa Bixby-jem, odnosno lošim razumevanjem drugih jezika osim korejskog.

Samsung tek treba da lansira glasovni mod za Bixby na engleskom jeziku na Galaxy S8 telefonu. Do sada je njegovo pojavljivanje odloženo nekoliko puta zbog problema sa razumevanjem engleskog.

Bixby na perjanicama južnokorejske kompanije funkcioniše delimično, odnosno radi samo Bixby Vision i Bixby Reminders (podsetnici).

Prema pisanju "The Wall Street Journal-a", Samsung bi punu podršku za Bixby mogao da objavi tek u drugoj polovini jula, ali ni to još uvek nije sigurno.

Bilo kako bilo, kad god da Samsung objavi Bixby pametni zvučnik, on će ući na tržište koje se veoma brzo širi. Amazon Echo pojavio se 2014. godine, Google je predstavio Home zvučnik ove godine, a Apple-ov HomePod pojaviće se u decembru. Microsoft takođe sprema brojne uređaje sa Windows 10 sistemom, a azijske kompanije poput Alibabe i Line-a takođe spremaju slične proizvode.

Daljinac baner

(Telegrf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA