Google Play konačno otvoren za kupce iz Srbije!

Na ovom servisu se sada mogu kupovati aplikacije, knjige, časopisi, muzika, filmovi i TV program, a Srbija još nije na listi zemalja iz kojih je moguće prodavati na njemu

  • 2

U noći između ponedeljka i utorka, 15. i 16. aprila, na neke od uređaja u našem posedu (Samsung Galaxy Nexus i ASUS Nexus 7) stigla je nova verzija Google Playa. Iako ne izgleda identično kao što je Google obećao da će izgledati, jedna je novost vrlo važna za nas: u Playu se sada mogu kupovati aplikacije, knjige, časopisi, muzika, filmovi i TV program.

Sve ovo proverili smo na pomenutim uređajima, sa srpskim Google nalozima sa kojima su povezane platne kartice banaka koje posluju u Srbiji. Kupovine su prošle bez problema.

U desktop verziji Playa dostupni su i "Uređaji" koji se uredno mogu staviti u korpu, no isporuka je za sada moguća samo u devet zemalja, među kojima nije Srbija.

Ostaje da vidimo kojim tempom će update stizati na sve uređaje, pa ukoliko je nova verzija Playa stigla do vas, javite nam u komentarima da li plaćanje funkcioniše i kako vam se dopada.

Sve ovo odnosi se, naravno, samo na kupovinu aplikacija i sadržaja, Srbija još nije na listi zemalja iz kojih je moguće prodavati na Google Playu.

Zanimljivo je primetiti da listinzi aplikacija (najpopularnije besplatne, na primer) još nisu lokalizovani, i da se na njima nalaze aplikacije karakteristične recimo za američko tržište (Netflix, na primer). Videćemo o kakvom se problemu radi, te da li će sadašnja ponuda biti lokalizovana koliko je to moguće ili je možda ovakva dostupnost sadržaja nekim slučajem greškom omogućena našem tržištu, budući da podseća na ponudu dostupnu korisnicima u SAD.

Ukoliko želite da ubrazate update, možete probati (na sopstvenu odgovornost) savet koji je objavio PC Press: "Otvorite Settings / Apps / All i u listi pronađite Google Play Store. Kliknite na tu ikonu, pa zatim na Clear Data i (eventualno) Force Stop. Ponovo startujte Google Play, prihvatite uslove korišćenja i… videćete i aplikacije koje se kupuju. Ako ste u Google Wallet-u zadali broj svoje kartice, možete da kupujete…

(Telegraf.rs / B92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA