Zbog ove tinejdžerke baterije telefona ćete puniti za 20 sekundi! (VIDEO)

Ejša Kare iz Kalifornije napravila je mali superkondenzator koji može da stane u bateriju mobilnog telefona i koji omogućava superbrzi prenos elektriciteta i njegovog skladištenja, čime se baterija puni doslovno za 20 do 30 sekundi

  • 9

Jedna 18-godišnja studentkinja nauke razvila je neverovatan izum koji će omogućiti punjenje mobilnih telefona i drugih baterija za svega nekoliko sekundi, umesto sati koliko je potrebno danas.

Ejša Kare iz Kalifornije napravila je mali superkondenzator koji može da stane u bateriju mobilnog telefona i koji omogućava superbrzi prenos elektriciteta i njegovog skladištenja, čime se baterija puni doslovno za 20 do 30 sekundi.

Nanotehnološki uređaj koji je napravila Kare može da izdrži 100.000 punjenja, stostruko više nego trenutna tehnologija, i dovoljno je fleksibilna da može da se nosi na odeći ili na bilo kojoj neravnoj površini.

Pored primene u mobilnog telefoniji, ima sve predispozicije da revolucioniše električne automobile.

- Zabezeknuta sam, ne mogu da verujem da se ovo dešava - kaže ona.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jesu ovi danasnji muskarci prave babe tracare

    21. maj 2013 | 16:32

    Djevojka lijepo izgleda i vidi se da je mlada, al svoj mozak koristi u pozitivne svrhe a ne da prazni svoju negativnu energiju pisuci negativne i glupe komentare po internetu;

  • Ely Muminovic

    21. maj 2013 | 22:06

    Do nove godine će biti multimilonerka. svaka cast

  • Zzage

    21. maj 2013 | 22:45

    Znaci strasno kavih sve bolesnika ima,kakve veze ima izgleda i ne znam sta ovde sve ne lupate sa ovim. Devojka je bre za vas Tesla vi ste obicni smradovi koji nemaju obzira. Svaka cast samo napred :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA