NEVEROVATNO: Sve vaše kreditne kartice u jednom uređaju koji će vam olakšati plaćanje i osloboditi mesto u novčaniku

Uz pomoć ovog uređaja sačuvajte podatke svih vaših kreditnih kartica jednostavno i sigurno. Prilikom plaćanja odaberite kojom karticom želite da platite i provucite uredjaj kao bilo koju drugu platnu karticu

  • 4

Coin je uredjaj veličine i izgleda kreditne kartice. Na sebi ima okruglo dugme i mali ekran koji pokazuje podatke o trenutno izabranoj platnoj kartici. Uz pomoć njega možete sačuvati informacije o čak 8 različitih kreditnih, debitnih i drugih platnih kartica.

Okruglim dugmetom birate izmedju različitih kartica koje ste sačuvali. Kada odaberete kojom karticom želite da platite ili podignete novac sa bankomata, dovoljno je da provučete Coin kao bilo koju drugu platnu karticu i to je sve.

Pošto svaka platna kartica u sebi poseduje magnetnu traku koja  sadrži podatke o vašem računu, Coin radi po principu magnetne trake koja se menja u zavisnosti od kartice koju ste izabrali i kojom želite da izvršite plaćanje.

Da bi ste koristili uredjaj neophodan je smartfon koji poseduje Coin aplikaciju. Na reklami se vidi da je korišćen iPhone ali će se aplikacija sigurno naći i na Google Play-u za Android uređaje.

Uz Coin dobijate i mali skener kreditnih kartica, koji povezujete sa telefonom preko standardnog ulaza za slušalice od 3.5 mm. Kada skener povežete sa telefonom, provučete karticu kroz njega, napravite fotografiju kartice i svi podaci se na Coin šalju koristeći Bluetooth, tačnije Bluetooth Low Energy (BLE) protokol.

Prema rečima kompanije, baterija uredjaja će trajati dve godine.

Što se tiče sigurnosti vaših platnih kartica u uređaju podaci će biti enkriptovani 128-bitnom enkripcijom ali tu je još jedna odlična prednost BLE protokola. S obzirom na to da će vaš smartfon non- stop komunicirati sa Coin-om putem BLE protokola, ukoliko se desi da izgubite ili zaboravite uredjaj, on postaje neupotrebljiv posle samo par minuta. Još uvek se ne zna tačno koliko ali je moguće da će i to moći da se podesi.

Uredjaj je još uvek u fazi testiranja i može da se poruči po promotivnoj ceni od 50 dolara. Izlazak se očekuje na leto 2014. godine kada će njegova cena biti 100 dolara.

(Đ. M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA