NEVEROVATNO IZDRŽLJIVA BATERIJA: Lenovo P780 pored super karakteristika radi i do nekoliko dana bez punjenja

Ukoliko vam je dosadilo da vaš telefon izdrži jedva jedan dan aktivnog rada, predstavljamo vam nov Lenovo P780 smartfon koji poseduje bateriju ogromnog kapaciteta. Lenovo telefoni su ekskluzivno dostupni samo u Win Win prodavnicama širom Srbije

  • 5

Većina današnjih mobinih telefona ima problema sa baterijom. Mali kapacitet ili nedovoljno optimizovan softver su najčešći problemi zbog kojih nam telefoni izdrže jedva i jedan dan.

Lenovo je odlučio da promeni ovaj trend i u svoj nov model P780 ugradio je bateriju od čak 4000 mAh. Veliki kapacitet i odlično optimizovan softver za što ekonomičnije trošenje je ono što ovom telefonu daje mogućnost rada i do nekoliko dana bez punjenja. 

Telefon podržava i dve sim kartice, što je jako dobra stvar kada koristite dva broja.

Testirali smo ovaj model i prenosimo vam naše utiske.

DIZAJN

Kao i svaki Lenovo model koji smo do sada testirali, i ovaj nas je oduševio svojim lepim dizajnom. Pre svega, kada telefon uzmete u ruku, osećate težinu koja garantuje da je u pitanju veoma dobar kvalitet izrade. U pitanju je nerđajući čelik od kojeg je izrađena pozadina i kvalitetna plastika koja se nalazi po ivicama.

Na gornjoj prednjoj strani nalazi se zvučnik pored kojeg je kamera za video-čet. Tu je i srebrni logo kompanije Lenovo. Ispod se proteže ekran dijagonale 5".

Na dnu se nalaze tri kapacitivna dugmića, izgleda kao i kod modela K900 i A390. Dugmići imaju sopstveno osvetljenje bele boje, koje možete isključiti ukoliko želite ili staviti da svetle samo tri sekunde kada ih pritisnete.

Sa strane se proteže srebrna linija koja pruža telefonu jako lep izgled. Dugmići za kontrolu zvuka nalaze se sa desne strane.

Na gornjoj strani je dugme za uključivanje telefona/ekrana. Kada je u pitanju ova veličina ekrana, to dugme se obično nalazi sa strane zbog lakšeg korišćenja. Trebalo nam je malo vremena da se naviknemo da je gore, ali posle ne predstavlja problem.

Pored njega se nalazi poklopac ispod kojeg je mikro USB ulaz za punjenje telefona i povezivanje sa računarom, tu je i ulaz za slušalice od 3,5 mm.

Kao što smo i pomenuli, pozadina je odlično odrađena. U gornjem levom uglu nalazi se kamera od 8 Mpix sa blicom. Ispod nje u pozadini od nerđajućeg čelika je ugraviran logo kompanije, a na dnu u levom uglu nalazi se zvučnik odličnog kvaliteta.

EKRAN

Ekran od 5" rezolucije 1280 x 720 piksela izrađen u IPS LCD tehnologiji pruža odličnu sliku.

Dobro osvetljenje, veoma oštri prikazi i živopisne boje garantuju potpuni ugođaj prilikom gledanja video-klipova, surfovanja internetom ili igranja igrica.

Gledanjem sa strane ne gubi sa na kvalitetu slike jer je u pitanju IPS LCD displej.

Telefon poseduje i senzor za automatsko osvetljenje koji odlično funkcioniše.

KAMERA

Lenovo P780 poseduje i prednju i zadnju kameru. U pitanju su kamere standardnog kvaliteta koje će vam poslužiti i više nego dobro za ono što smartfoni mogu da ponude.

Deljenje slika sa prijateljima putem društvenih mreža, video-čet, kao i  slikanje za svaki dan kada vam foto-aparat nije pri ruci, samo su neki primeri u kojima će vam ovakva kamera biti i više nego dobrodošla.

Prednja kamera ima 1,2 Mpix i služi uglavnom samo za video-čet. Veoma je dobra i nećete imati nikakvih problema koristeći telefon za pozive preko Skypea umesto računara.

Što se tiče zadnje kamere, ona ima 8 Mpix, blic, auto-fokus i rezoluciju od 3264 x 2448 i 3328 x 1872 piksela u wide formatu.

Veoma dobar kvalitet fotografije kao i SuperCamera aplikacija koja donosi dosta unapređenja garantuju da ćete s ovim uređajem praviti odlične fotografije svaki dan.

PERFORMANSE

Veoma dobre performanse za brz multitasking. Ono što ovom telefonu daje veliku brzinu je sigurno procesor sa četiri jezgra koji radi na taktu od 1.2 Ghz, kao i 1 GB RAM memorije.

Sam uređaj ima 4 Gb interne memorije i ima mogućnost povećanja Micro SD karticama do 32 Gb.

Instalirali smo sve najpopularnije aplikacije sa marketa, koristili različite programe za dopisivanje istovremeno, surfovali internetom i gledali klipove na Youtubeu i sve radi odlično, bez ikakvog kočenja.

Lenovo telefone koje smo do sada testirali, model K900 i A390, kao i ovaj, imaju odlično optimizovan softver, i što se tiče baterije i što se tiče performansi. Tokom korišćenja nismo primetili nikakvo seckanje, kočenje ili bilo kakvo drugo usporavanje.

Takođe, igrali smo i razne popularne igrice, poput BusyBee, Temple Run 2, Asphalt 7 i druge, i igranje je fenomenalno.

Nikakve zamerke nemamo ni kada je u pitanju kvalitet prikaza, kao ni performanse.

SOFTVER

Lenovo P780 pokreće Android 4.2.1.

Kao i svaki Lenovo uređaj, i ovaj ima svoju verziju softvera koja omogućava maksimalno prilagođavanje interfejsa korisniku. Promena tema, ikonica i animacija su samo neke od karakteristika ove jako dobre promene koju donose Lenovo telefoni.

Od interesantnijih podešavanja tu je "Smart Answer" koji omogućava automatsko javljanje na telefon kada ga prislonite uhu.

Opcija "Smart Roll" invertuje ekran sa leve na desnu stranu i obrnuto. Verovatno je u pitanju olakšano rukovanje uređajem ukoliko ste levoruki pa vam je lakše da su vam neke opciju na desnoj strani.

Telefon ima i interesantnu opciju za otključavanje, a u pitanju je otključavanje glasom koju većina Android smartfona ne poseduje.

Probali smo i opciju USB On-The-Go koja omogućava povezivanje tastature, miša i fleš-memorija sa telefonom.

Povezali smo miša i fleš-memoriju i istog trenutka su prepoznati. Korišćenje miša je veoma interesantno i dosta olakšava surfovanje internetom jer je isto kao i na računaru, što je veoma dobra stvar. Jedina mana je ta što fizičke dugmiće morate koristiti zato što ne postoji mogućnost da zatvarate programe ili se prebacujete iz jednog u drugi koristeći samo miša. 

Sa fleš-memorije možete puštati fajlove isto kao i na računaru.

BATERIJA

Najbolje smo ostavili za kraj. Baterija od 4000 mAh je fenomenalna.  

Napunili smo telefon i počeli da ga koristimo. WiFi je non-stop bio uključen, i uređaj je radio samo sa jednom karticom. Tokom kompletnog testa nismo ga dopunjavali. Testirali smo ga nekoliko dana a posle dva dana intenzivnog testiranja baterija je tek na 50 odsto. 

Odlično optimizovan softver koji čuva bateriju kao i Lenovo Power ugrađena aplikacija funkcionišu savršeno. Ni kod jednog uređaja nismo videli ovakvo sporo trošenje baterije. U toku noći telefon je bukvalno potrošio 1-2 odsto baterije, što je veoma dobro.

U aplikaciji Lenovo Power imate različite režime čuvanja baterije, kao i mogućnost da trošenje u potpunosti prilagodite svojim potrebama.

Takođe, imate mogućnost da se telefon automatski uključuje i isključuje u tačno zadato vreme kako bi se trajanje baterije još više produžilo.

Baterija nas je definitivno ostavila bez reči.

ZAKLJUČAK

Telefon izrađen od najkvalitetnijih materijala, kao i odlične performasne za brz multitasking su samo neke od prednosti ovog telefona.

Ono što nas je najviše oduševilo je njegova baterija i softver koji minimalno troši kada ne koristite telefon. Ukoliko razmišljate o nabavci novog telefona, a potrebno vam je da je izdržljiv i ne zahteva punjenje baterije svaki dan, Lenovo P780 je definitivno vredan vaše pažnje i treba da se nađe u samom vrhu prilikom izbora.

Lenovo telefoni su ekskluzivno dostupni samo u Win Win prodavnicama širom Srbije.

(M. Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lenovofan

    24. mart 2014 | 21:58

    ovaj telefon ima sve sto je potrebno, radi kao svajcarski sat... a bateriju punim jednom nedeljno, bez preterivanja... sjajno..

  • gogi

    8. decembar 2013 | 22:55

    Ovaj fon ima jedan od sporijih procesora na tezistu a kolicina RAM memorij nije ni blizu potrebama.

  • sloj

    9. decembar 2013 | 09:07

    Pa debeo je k'o svinja. Nije ni cudo sto ima toliku bateriju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA