GOOGLE WEAR: Evo zašto će ovi pametni satovi biti najbolji na svetu (VIDEO)

Google je još jednom pokazao da zna šta radi kada je u pitanju tehnologija stvorivši Google Wear operativni sistem za pametne satove kojima ćemo upravljati glasom

  • 3

Google zvanično ulazi na tržište pametnih satova. Kompanija je na oduševljenje mnogih predstavila "Android Wear", verziju operativnog sistema koji je dizajniran specijalno za ove uređaje. Internet gigant je objavio dva videa u kojima se vidi kako će izgledati interfejs sata, a među prvim kompanijama koje će lansirati ove gedžete su Motorola i LG.

Predstavljeno je nekoliko ključnih funkcija, a naravno fitnes je sastavni deo. Prema rečima Google-a, sat će prikazivati brzinu, pređenu razdaljinu kao i vreme dok trčite ili hodate. Google Maps će takođe biti sastavni deo ovog uređaja, a korisnici će moći da dobijaju informacije kuda treba da se kreću direktno sa ručnog zgloba.

Ovi satovi će imati i Google Now funkciju, povezivaće se sa Android smartfonima, pa će korisnici dobijati notifikacije od bilo koje aplikacije koju imaju instaliranu na telefonu.

Čuvena rečenica "Ok Google" koja se koristi za Google Now servis će takođe funkcionisati i na satu isto kao i na smartfonu. Prema rečima kompanije, glasovnim komandama korisnici će moći da puštaju određenu pesmu na telefonu na primer, a sigurno će se pojaviti još interesantnih funkcija s obzirom da Android operativni sistem pokreće sve više uređaja u svetu.

Prve satove sa Google Wear operativnim sistemom praviće LG i Motorola, a pojaviće se u drugoj polovini ove godine. LG sat će nositi naziv G Watch, imaće plastično kućište i kockasti LCD ekran.

Motorolin sat, Moto 360 je jedan od najelegantnijih pametnih satova koje smo imali prilike da vidimo do sad. Ovaj model će imati okrugao ekran, a Motorola kaže da je tehnologija u njemu potpuno nova.

Pored ovih, Google je objavio još nekoliko poznatih kompanija koje će raditi na satovima sa Google Wear-om uključujući HTC, Samsung, i Asus. Čuvena kompanija Fossil saopštila je da i ona zajedno sa Google-om radi na satu koji će podržavati ovaj operativni sistem.

Ono što je Google prikazao je zaista iznenadilo mnoge i sigurno će ovo biti najbolji pametni satovi koji će verovatno biti dosta popularniji od sadašnjih.

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • džordž

    20. mart 2014 | 00:11

    nije toliko pametan da bi razumeo komande na mojoj varijanti engleskog jezika ...!!

  • Mil an

    19. mart 2014 | 17:44

    Glupost, sta ce nekom smartfon i ovaj "sat" u kombinaciji.?. Nista nece zameniti rucno pravljene satove!

  • ona12

    20. mart 2014 | 02:56

    Nije jos doslo vreme za ovo ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA