Ako dobijete ovu poruku na WhatsApp-u, odmah je obrišite i nikako ne otvarajte linkove koji se u njoj nalaze

Iako ovaj tip prevare nije ništa novo, analitičari je nazivaju pametnom i procenjuju da bi mogla da izazove veliku štetu

  • 0

Korisnici WhatsApp aplikacije ponovo su se našli na meti prevaranata koji masovno šalju poruke u kojima korisnike pokušavaju da navedu da otkriju podatke o svojim bankovnim računima.

Nova opcija na WhatsApp-u krije skrivenu opasnost!

Iako ovaj tip prevare nije ništa novo, analitičari je nazivaju pametnom i procenjuju da bi mogla da izazove veliku štetu.

-Imamo informaciju o isteku jednogodišnjeg eksperimentalnog korišćenja WhatsAppa. Nakon isteka, ova aplikacija više vam neće biti dostupna te preko nje nećete moći da šaljete ili primate poruke. Kako bi WhatsApp i dalje neometano koristili, savetujemo vam da se pretplatite na jednu od navedenih opcija - glasi poruka koju korisnici dobijaju.

Poruka potom navodi korisnike na jedan od linkova na "portal za korisnike" gde je potrebno uneti broj telefona i ostale lične podatke.

Podsetimo, pretplata na WhatsApp ukinuta je 2014. godine kada ga je preuzeo Facebook, što bi moglo da bude problematično. Naime, oni koji su WhatsApp koristili u periodu dok se naplaćivao, mogli bi da budu prvi koji će da nasednu na ovaj trik.

Ukoliko dobijete poruku ove sadržine, blokirajte broj koji vam ju je poslao kako više ne bi mogao da vas kontaktira i nikako ne otvarajte navedene linkove.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA