3 podešavanja koja odmah morate da promenite ako redovno koristite Twitter

Twitter je po prirodi vrlo transparentna društvena mreža kada su u pitanju stvari koje zna o vama. Međutim, postoje određene stvari koje bi ipak trebalo da zadržite samo za sebe.

  • 0
Twitter, Linkedin, Instagram, Facebook, Drustvene mreze Foto: Pixabay.com

Poznata društvena mreža Twitter ima jako velik broj sigurnosnih podešavanja koje svesrdno predlažemo da promenite. Nakon što to učinite, vaš profil će biti sigurniji, a broj ljudi koji će moći da vas konaktira biće smanjen.

OBRIŠITE IH: 15 aplikacija zbog kojih ćete zažaliti što ste ih instalirali

Evo koja tačno podešavanja bi trebalo da promenite:

Ne dozvoljavajte Twitteru da vas prati

Foto: Pixabay.com

Twitter ima ugrađeni sistem prepoznavanja korisničkog ponašanja i za to koristi vašu istoriju internet pretrage.

Kako biste ga sprečili da to radi, otvorite meni Privacy and Safety > Personalization and Data > Edit > Track Where You See Twitter Content Across the Web i promenite podešavanje.

Spasite se od "personalizovanih" reklama

Twitter će vas, čim počnete daga posećujete automatski uvrstiti u specijalnu "publiku" skrojenu prema vašim sklonostima i navikama koje objavljujete. Nažalost, nemoguće je isključiti se iz svih ciljanih grupa, ali moguće je sprečiti društvenu mrežu od neprekidnog serviranja reklama.

Otvorite Privacy and Safety > Personalization and Data > Edit > Personalize ads i tamo jednostavno deaktivirajte odabrano podešavanje.

Izbrišite sve podatke o vašim lokacijama

Foto: Pixabay.com

Mnogi korisnici Twittera vole da uz svoje objave dodaju i lokaciju na kojoj se nalaze. Međutim, reč je o vrlo neodgovornoj praksi. Uostalom, ko želi da potencijalnom provalniku stavi do znanja da u tom trenutkunije kod kuće?

Praćenje možete isključiti tako što ćete otići u Privacy and Safety > Tweet location > Delete location information. Takođe, predlažemo da se malo strpite s obzirom da procedura traje oko 30 minuta.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA