YouTube ima novu opciju koja će vam sačuvati bateriju - evo kako se aktivira

YouTube mobilna aplikacija pridružila se "tamnoj strani"

  • 1

Najpoznatiji sajt sa video materijalom dodao je svojim aplikacijama za Android i iOS dugoočekivan "dark theme" koji možete da aktivirate sa samo nekoliko dodira.

ODMAH ĆETE ŽELETI DA IH SKINETE: Facebook, Twitter i YouTube imaju "tajne" aplikacije koje troše manje interneta

Vlasnici iPhonea bi već trebalo da mogu da uživaju u novoj opciji, dok će svi oni koji su se priklonili Androidu morati još malo da sačekaju novu YouTube opciju.

Foto: Profimedia, Alamy

Kako biste aktivirali ovaj mod, dodirnite vašu ikonicu za nalog i u podešavanjima pronađite opciju "dark theme". Pretpostavljamo da će vlasnici Androida na isti način aktivirati ovu funkciju kada je dobiju.

Kada je aktivirate, pozadina će iz bele preći u crnu koja je nešto nežnija prema očima, posebno ako koristite YouTube duži vremenski period.

Novi mod takođe pomaže da se korisnici više fokusiraju na sadržaj, umesto na komande, a sudeći po pojedinim testovima, tamna pozadina pomaže i da se sačuva baterija prilikom dužeg gledanja videa.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    15. mart 2018 | 13:02

    Ne hvala. Ja koristim onu staru veriziju youtuba kao sa kompjutera. Na njoj ima opcija za blokiranje reklama a to mi je najvaznije , da mi to djubre ne uskace pre i nakon pesme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA