≫ 

Potražnja za ovim poslom porasla je 600 odsto - za samo 60 dana ovladajte blockchain tehnologijom i dobro naplatite svoje znanje

Potražnja za stručnjacima u ovoj oblasti porasla je za 600 odsto i sada je pravi trenutak da se upoznate sa Blockchain tehnologijom i sebi obezbedite uspešnu i unosnu karijeru

  • 0

Uđite u kripto-svet Blockchaina, fascinantne tehnologije čije će mogućnosti izmeniti našu budućnost.

Pravi trenutak da se upoznate sa Blockchain tehnologijom i steknete neophodna znanja, a možda i unosnu karijeru.

Foto: Pixabay.com

Prošla godina bila je prelomna za blockchain tehnologiju i raznovrsne kripto-valute zasnovane na njoj. Od slabo poznatog i prosečnoj populaciji teško razumljivog koncepta, kojim vladaju samo malobrojni stručnjaci i posvećenici, ova sfera je stigla u vrhove medijskog interesovanja i privukla mnogo pažnje i kod najšire publike.

Kako je vrednost bitcoina i drugih valuta iz ove kategorije vrtoglavo skakala i padala, a sve više uglednih institucija sa dugom tradicijom počelo da pokazuje zanimanje za blockchain i da se upušta u sopstvene projekte zasnovane na ovoj tehnologiji, tako je i zanimanje medija raslo i stvaralo dalju žeđ za informacijama, pa i za znanjem iz ove oblasti.

Potražnja za stručnjacima za blockchain svakodnevno raste

Prema rezultatima istraživanja obavljenog krajem 2017. i početkom 2018. godine, kompanija Upvork, vlasnik najpopularnije platforme za rad frilensera iz celog sveta, izveštava da je u poslednje vreme blockchain inženjering druga među najtraženijim veštinama na tržištu rada.

Iznenađujuće, u našoj zemlji situacija je bolja od očekivane. Srbija je među prvih pet zemalja u svetu po odnosu broja blockchain programera i stručnjaka i brojnosti populacije. Nedavno je u Beogradu pokrenuta Blockchain Asocijacija Srbije, s ciljem da širi relevantne informacije o bitkoinu i pomogne da se upotreba bitkoina standardizuje. Ipak, domaće firme se za sada ne upuštaju u projekte zasnovane na blockchainu.

Foto: Pixabay.com

Izuzetak je firma Comtrade, čiji jedan ogranak testira sopstvenu kriptovalutu. Takođe, Code centar za IT specijalizaciju, koji od sredine 2017. godine radi u sklopu Comtradeovog tehnološkog centra na Novom Beogradu, pripremio je edukativne programe za dve vrste zainteresovanih. Tim Code centra spremio je dva tipa obuka o blockchainu: kraće orijentacione seminare namenjene profesionalcima iz raznih oblasti koji žele da saznaju više o ovoj temi, i dvomesečne obuke namenjene programerima koji žele da ovladaju programiranjem aplikacija zasnovanih na blockchainu.

Blockchain seminari za javnost u Code centru

Seminari Comtrade Code centra su namenjeni širokoj populaciji i imaju za cilj da ovu značajnu oblast približe ljudima iz različitih sfera – finansija, prava, medija, ugostiteljstva, bezbednosti i sličnih, i predoči im šta je blokchain i šta su prednosti, ali i koji su rizici rada sa kriptovalutama.

Seminari počinju u maju 2018. godine i traju jedan dan (za kompanije) ili nedelju dana (za pojedince).

Blockchain obuke Code centra za developere

Foto: Pixabay.com

Developeri koji žele da naprave korak dalje u karijeri, da unaprede i dobro naplate svoje znanje, sada mogu da se prijave i za obuku za Ethereum Blockchain Development.

Osim osnova Blockchaina, polaznici će naučiti kako da razvijaju, pokreću i održavaju aplikacije na Ethereum platformi. Takođe, naučiće i osnove Solidity programskog jezika.

Obuka je namenjena programerima koji žele da saznaju sve što im je potrebno za razvoj pametnih ugovora i decentralizovanih aplikacija – polju koje je zabeležilo rast u potražnji stručnog osoblja za neverovatnih 600 odsto – što je oblast u kojoj se i očekuje najveći deo revolucionarnog uticaja blockchaina na savremeno društvo.

Ova intenzivna obuka ima za cilj da uvede zainteresovane u jedan potpuno novi, decentralizovani i distribuisani svet i omogućiće polaznicima da u potpunosti ovladaju tehnologijom i načinima da se iskoristi potencijal koji ona nudi. Obuka počinje u maju 2018. godine i traje 2 meseca.

Posle uspešno položenog završnog testa, polaznici će moći samostalno da razvijaju, testiraju i koriste potpuno funkcionalne decentralizovane aplikacije na Ethereum platformi.

Više informacija o ovim edukacijama možete naći na www.code.edu.rs.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA