≫ 

Da li je ovo prvi Apple proizvod koji ljudi baš ne žele da kupe?

Prilično velik šok za kompaniju iz Kupertina

  • 0

Čini se da Appleov prvi ulazak na tržište zvučnika sa aktiviranim glasovnim pomoćnicima nije protekao onako kako je kompanija zamislila.

4 razloga zbog kojih ne bi trebalo da kupite najnoviji iPhone

Sudeći po Bloombergu, Apple je smanjio broj svojih Homepoda koje će proizvoditi i razmišlja o pravljenju drugog modela, koji će biti jeftiniji nego postojeći (350 dolara).

Foto: Promo/Apple ima ozbiljnih problema sa prodajom novog uređaja

Loša prodaja dovela je do mesečnog smanjenja u proizvodnjih ovih zvučnika koja je sa 500.000 jedinica oborena na 200.000.

Izveštaji takođe pokazuju da kompanija dnevno proda manje od 10 Homepoda.

Iako je kompanija navikla na slabiju prodaju novih proizvoda, čini se da svaki potez za njeno povećanje ne uspeva da donese željene rezultate.

Foto: Tanjug/AP

Možda najveći problem sa ovim uređajem jeste činjenica da zvučnik pušta samo Apple Music i ne podržava audio prenos u više soba.

Drugi veliki problem jeste Siri koja nije dovoljno "inteligentna" kako bi se borila sa sposobnijim uređajima čija cena je znatno niža.

Pojedina istraživanja čak su dokazala da je Siri inferiorna u davanju odgovora u poređenju sa Google Assistantom, a situacija nije ništa bolja ni kada se poredi sa Amazon Alexom.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA