Hakovao igricu i obogatio se - a onda je završio iza rešetaka

Kazne za varanje u videoigrama u Evropi se svode uglavnom na zabranu pristupa serverima igre

  • 0

Nekada se ova mera proširi na blokadu profila i odlazak na crnu listu, ali u Južnoj Koreji za varanje u videoigrama važe mngo stroža pravila. 

Prekomerno igranje igrica uskoro dobija status mentalnog poremećaja - evo koji su simptomi

Južnokoerejski programer koji je napisao program za varanje u video igri Overwatch osuđen je na 12 meseci zatvora, a njegova aplikacija za varanje u popularnoj igri za više igrača zaradila mu je oko 180.000 dolara.

Zbog hakovanja je završio iza rešetaka Foto: Profimedia

Haker je počinio krivično delo koje krši Zakon o promociji gejming industrije u Južnoj Koreji, kao i Zakon o zaštiti informacija i komunikacije.

Dosadašnje hakovanje Overwatcha uglavnom se kažnjavalo i svodilo se na uslovni kaznu, ali povećana profitabilnost hakovanja online video igara podstakla je zakonodavce da kaznu dramatično povećaju. Pored 12 meseci zatvopra dobiće i 2 godine uslovne.

Južna Koreja je u 2016. godini kriminalizovala stvaranje i distribuciju aimbotova, programa koji igračima omogućuju automatsko ciljanje u igri, wall hakova, programa koji omogućavaju prolazak kroz zidove i niz drugih servisa za varanje u igrama. Godinu dana nakon uvođenja zakona cena hakovanja postala je bolno visoka.

(Telegraf.rs/www.tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA