Shadow Of The Tomb Raider - pogledajte šta donosi apokaliptično finale legende o Lari Kroft

Najmračnija, finalna deonica na epskom putu Lare Kroft neumitno nam se bliži, momenat na koji smo dugo čekali, TAJ definišući momenat u kome Lara napokon postaje... masovni ubica?

  • 0

U tami katakombi (ili zagušljive podrumske prostorije), leta gospodnjeg 2013. tim Crystal Dynamics developera, u momentu ludila, genijalnosti ili, vrlo verovatno, jednostavnom nedostatku inspiracije, odlučio je da polomi pečat na kripti najpoznatije "pljačkašice grobnica" nakon Harison Forda. Sulud potez, sasvim sigurno, ali to ih nije sprečilo.

Koristeći se zaboravljenim ritualima sklopili su pakt sa božanstvima Square Enix panteona i učinili nezamislivo. Iz pepela, poput veličanstvenog Feniksa, opet je rođena neponovljiva, u očima brojnih tinejdžera jedna i jedina, Lara Kroft! Doduše, čini se da su momci u svojoj nepažnji prosuli deo njenog pepela, pošto je Kroftove na nekim određenim, bitnim mestima bilo daleko "manje" nego uobičajeno, ali šta je tu je, "Tomb Raider" opet je bila tu, u krvi i pikselu, i sada je uzbuđenim developerima preostalo još samo da odluče šta tačno sa njom raditi...

Odluka je došla lako, nanovo kreirana, podmlađena Lara Kroft zaslužuje da se čuje i njena neispričana istorija, da se napokon prođe put od jedne naivne, pomalo razmažene, bogatašice sa neizbežnom porodičnom tragedijom do neustrašivog "Betmena" arheološkog sveta.

Foto: Promo

Put svakako nije bio lak. Ispunjen stravičnim događajima, konstantnom borbom za goli život, i popločan kostima palih prijatelja i neprijatelja, svakim daljim korakom davao je definiciju osobi koja će jednog dana postati Lara Kroft koju svi znamo i volimo. Ali svaki put ili priča, u ovom slučaju, trilogija, ima i svoje veliko finale, a Larino "finale" je majanski apokaliptično.

Najmračniji deo njene priče, će ujedno biti i najbrutalniji!

Lara više nije nesigurno čeljade koje neprekidno upada "iz lonca u vatru" koje smo videli na početku, nego sada već iskusna "pljačkašica grobnica" sa više od par trikova u svom smrtonosnom arsenalu. Ali iskustvo je sa sobom dovelo i aroganciju, i pred Kroftovom je tek lekcija da svaka njena odluka ima i te kakvu cenu, i da je smrt i uništenje sa razlogom prate.

A sudeći po načinu na koji Lara efikasno, poput "Predatora", lišava života sve na šta naiđe u džungli Južne Amerike, zaustavljanje majanske apokalipse očigledno zahteva potoke krvi!

Foto: Promo

Legenda o Lari Kroft dolazi do punog kruga 14og septembra za Microsoft Windows, i PlayStation i Xbox One konzolama.

(S. Morić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA