GOOGLE PRIZNAO: Da, čitamo vam mejlove

Ova kompanija pregleda poruke kako bi prepoznala neželjenu poštu i opasni softver s jedne, kao i važnu poštu s druge strane, ali i zbog oglašavanja, odnosno stvaranja reklama prilagođenih korisnicima

  • 7

Google je osvežio uslove korišćenja Gmail-a kako bi njegovim korisnicima jasno stavio do znanja da pregleda sve poruke, piše Guardian, a prenosi Poslovni dnevnik.

Sada se u uslovima izričito navodi kako Google-ov automatizovan softver pregleda sadržaj elektronske pošte koji se čuva na njihovim serverima, kao i one koje se šalju i primaju s bilo kog Google naloga. Ova kompanija pregleda poruke kako bi prepoznala neželjenu poštu i opasni softver s jedne, kao i važnu poštu s druge strane, ali i zbog oglašavanja, odnosno stvaranja reklama prilagođenih korisnicima.

- Ovo nije najgora stvar koju Google radi. Ali kao i s drugim sličnim stvarima, ako ljude to brine, trebalo bi da im je omogućeno da u potpunosti isključe ovu mogućnost ako žele - rekao je Džim Kilok, direktor britanske organizacije Open Rights Group, čiji je cilj zaštita ljudskih prava u digitalnom dobu.

Kilok dodaje da Google radi neke mnogo opasnije stvari, poput čuvanja informacija o pojedincima.

(Telegraf.rs / Izvor: Guardian, Poslovni dnevnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko Vzd

    16. april 2014 | 21:40

    A mi to kao nismo znali...

  • Lolll

    16. april 2014 | 20:50

    U zivotu jedan mejl poslala . Haaha a i imali su vala sta i da procitaju .

  • Bojanica

    17. april 2014 | 15:28

    Pa meni na mejl stizu samo razne ponude sa popustima, novine, podsetnici za igrice i fejs... Nemaju nista zanimljivo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA