LINK DANA: Preuzmite beta verziju Vindouz 8 - besplatno

Vreme je da pogledate šta donosi nova verzija najzastupljenijeg operativnog sistema na svetu: ovako ga možete instalirati na svoj računar

  • 0

Beta verzija novog Vindouza, "osmice", dostupna je legalnim kanalom za besplatno preuzimanje, i pravo je vreme da se iz prve ruke uverite u to šta nam donosi. Bitna informacija za početak: možete ga instalirati i na tablete i na desktop računare.

Zvanično nazvana "Consumer Preview", zapravo je jako jednostavna za instaliranje. Ipak, kao što se moglo i očekivati, postoje hardverski zahtevi koje vaš računar mora da isprati da bi ovaj operativni sistem mogao da funkcioniše.

Kao prvo, morate imati procesor koji radi na barem 1GHz, morate imati i barem jedan gigabajt RAM memorije, 16GB hard diska, i grafičku kartu koja podržava "Microsoft DirectX 9".

Koliko god ovo šokantno zvučalo, da biste koristili tač-skrin opciju trebaće vam tablet ili tač-skrin monitor. Da biste pristupili "Windows Store-u" trebaće vam internet konekcija, ali, takođe, i ekran u rezoluciji od barem 1024 x 768. A za "Snap apps" - koji vam omogućava da ekran podelite između dve aplikacije - trebaće vam rezolucija od barem 1366 x 768.

Kada posetite sajt putem linka koji smo vam priložili ispod, kliknite na "Get it now", ukucajte svoju imejl adresu i zemlju ako želite, i počnite sa preuzimanjem. Sajt će automatski detektovati prikladnu verziju za vaš sistem. Takođe, moći ćete da izaberete da li želite da se obriše vaš trenutni operativni sistem ili da se napravi posebna particija pre nego što ga instalirate. Naravno, moraćete da prebacite preuzeti fajl na disk, sa koga ćete vršiti samu instalaciju.

LINK DANA: Windows 8 Consumer Preview

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA