Skype uskoro dostupan i preko internet pretraživača

- Skype for Web je za sada dostupan malom broju postojećih i novih korisnika koji će prvi imati prilike da ga koriste - izjavio je Džonatan Votson, jedan od čelnika kompanije

  • 0

Kompanija Microsoft, u čijem je vlasništvu čuveni Skype, otkrio je beta verziju programa Skype for Web koji omogućava da popularni program koristimo direktno u internet pretraživaču.

Do sada je Skype bio dostupan unutar web pretraživača jedino putem sajta Outlook.com, ali će od sada ovaj popularni program funkcionisati i na Internet Explorer-u, Chrome-u, Firefox-u i Safariju, bez potrebe da korisnici odlaze na pomenuti sajt.

- Skype for Web je za sada dostupan malom broju postojećih i novih korisnika koji će prvi imati prilike da ga koriste - izjavio je jedan od čelnika kompanije.

Skype for Web funkcioniše direktno sa sajta Skype.com, a Microsoft planira da iskoristi prednost Web Real-Time Communication (WebRTC) standarda kako bi omogućio "browser-to-browser" pozive, video chat i razmenu poruka. Za sada je neophodno da korisnici instaliraju mali plug-in dok WebRTC verzija ne bude dostupna.

Ovo je veoma značaj korak za Microsoft jer će sigurno privući veliki broj novih korisnika. Konačna verzija pomenutog programa korisnicima će biti dostupna u narednim mesecima najavljeno je iz kompanije.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA