ZABORAVITE NA PRIVATNOST: Facebook će nas prepoznavati čak i kada nam ne vidi lice!

Facebookov tim za veštačku inteligenciju radi na eksperimentalnom algoritmu za prepoznavanje koji će identifikovati osobe na osnovu različitih karakterističnih znakova

  • 1

Facebook već neko vreme koristi softver za prepoznavanje lica koji glavnu ulogu ima prilikom tagovanja prijatelja na fotografijama. Međutim, internet gigant sada je otišao korak dalje i razvio tehnologiju koja će nas prepoznati čak i kada nam se ne vidi lice.

Facebook pronašao lukav način kako da mu otkrijete ko su vam najbolji prijatelji!

Prema pisanjima sajta "New Scientist", Facebookov tim za veštačku inteligenciju radi na eksperimentalnom algoritmu za prepoznavanje koji će identifikovati osobe na osnovu različitih karakterističnih znakova.

- Marka Zakerberga možete da prepoznate vrlo lako, zato što on uvek nosi sivu majicu - rekao je šef ovog tima, Jan Lecun, kao primer.

Između ostalog, i ljudi su u mogućnosti da prepoznaju druge osobe čak i kada im ne vide lice. Facebookov novi algoritam za sada prepoznaje ljude sa preciznošću od 83 odsto. Uslovi prepoznavanje nisu posebno naglašeni, pa je ovako visoka preciznost veoma impresivna.

Ova tehnologija je od velika važnosti za Facebook, s obzirom na to da ova društvena mreža želi da se na nju oslanjamo za sve naše fotografije.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: thenextweb.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nenad

    23. jun 2015 | 16:21

    Pa pre cu izbrisati profil,nego da nemam svoju privatnost...uzas od facebooka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA