Za ove TAJNE OPCIJE na Google Chrome-u sigurno NISTE NI ZNALI, a mnogo će vam POMOĆI (FOTO)

Ako još uvek niste instalirali Google Chrome, kada vidite opcije koje možete uključiti, sigurno ćete to odmah uraditi

  • 0

Najpopularniji internet pretraživač na svetu, Google Chrome, u sebi ima opciju za uključivanje eksperimentalnih funkcija koje i te kako mogu ubrzati i promeniti način na koji surfujemo internetom.

GOOGLE CHROME SE PROMENIO: Evo kako da odmah dobijete novi izgled čuvenog browsera!

Ovim opcijama se pristupa tako što se na mestu za unošenje web-adrese ukuca chrome://flags.

Naravno, potrebno je napomenuti da su one u eksperimentalnoj fazi i da može doći do problema, ali su oni prilično retki. Ukoliko se dese, svaku od opcija moguće je isključiti.

Printskrin: Google Chrome Printskrin: Google Chrome

Komande koje možete uključiti, a koje ćemo izdvojiti u nastavku, pronaći ćete tako što ćete uključiti opciju pretrage kombinacijom tastera "ctrl" i "f".

Ako želite da dobijete opciju koja će omogućiti isključivanje zvukova (mute) na različitim tabovima, potrebno je ukucati "tab audio muting" bez navodnika i kliknuti na "enable". Ova opcija je korisna kada se u bilo kom tabu automatski pusti muzika, jer ćete jednim klikom na ikonicu zvučnika u desnom uglu taba moći da potpuno utišate zvuk.

Printskrin: Google Chrome Printskrin: Google Chrome

Još jedan koristan trik koji kriju eksperimentalne funkcije Chrome-a jeste i mogućnost ubrzanog učitavanja fotografija. Potražite opciju pod nazivom "number of raster threads" i u padajućem meniju izaberite vrednost "4". To će drastično ubrzati učtavanje slika na internet stranicama.

Printskrin: Google Chrome Printskrin: Google Chrome

Većina ljudi ima problema sa pamćenjem različitih šifri za veliki broj naloga koje koriste svakodnevno, pa Chrome ima opciju za automatsko generisanje novih lozinki. Pronađite opciju "password generation" i uključite je, a ona će vam ponuditi automatski generisane šifre kada kreirate neki nov nalog, a najbolje je to što će Chrome ove šifre zapamtiti umesto vas.

Printskrin: Google Chrome Printskrin: Google Chrome

Uključivanje svake od pomenutih opcija zahtevaće restartovanje Google Chrome-a, a ukoliko imate problema sa nekom od njih, uvek možete isključiti svaku pojedinačno u meniju chrome://flags ili izabrati opciju "Reset all to default".

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA