Ako koristite Facebook aplikaciju, ovu opciju morate ODMAH da ISKLJUČITE

Pored svih ličnih informacija koje Facebook zna o svakom korisniku, praćenje kretanja i lokacije je definitivno previše i to iz više razloga

  • 0

Facebook, hteli mi to ili ne, ima puno informacija o nama, ali ukoliko vam je uključeno praćenje lokacije na telefonu, ova društvena mreža te podatke može da iskoristi kako bi vam prikazala koga iz svoje okoline možete dodati za prijatelja. Međutim, u nekim posebnim slučajevima ovo može biti prilično opasno.

Facebook je uveo ČUDNU PROMENU na vašem profilu, a to sigurno NISTE PRIMETILI!

Prema pisanju portala "Fusion", Facebook koristi nekoliko različitih faktora kako bi vam savetovao koga da dodate za prijatelje na osnovu vaše lokacije. On se oslanja na istoriju vašeg kretanja, ali i informacije vaših već postojećih prijatelja.

Ova opcija može biti korisna ukoliko ste na žurki ili u teretani upoznali nekoga ko vam se dopao. Međutim, šta ukoliko se među ponuđenim prijateljima nađu osobe sa kojima ne želite da imate bilo kakvu komunikaciju?

"Fusion" je kao primere naveo sastanak Anonimnih alkoholičara gde je ono o čemu se priča prilično poverljivo, ili odlazak u kliniku za abortus gde vas je zapazio neko ko je protiv toga, a kome se na Facebooku može prikazati vaš profil, ime i prezime, fotografije... Stvari bi u tom slučaju mogle da postanu prilično nezgodne.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Ovo su samo neki primeri realnih opasnosti koje omogućavanje Facebooku da koristi informacije o vašoj lokaciji može da donese.

Zbog velikog broja servisa i njihovog brzo razvijanja, kao i našeg oslanjanja na njih, veoma je teško prikriti sve tragove na internetu. Međutim, ako želite da sprečite Facebook da putem mobilnog telefona prati svaki vaš korak, to možete uraditi tako što ćete isključiti praćenje lokacije.

Otvorite Facebook aplikaciju, a potom idite u "Account settings" , izaberite "Location" i isključite "Location History".

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: thenextweb.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA