INSTAGRAMU PONESTAJE IDEJA: Novu opciju prekopirali od Snapchata (VIDEO)

Pored toga što je način funkcionisanja nove opcije isti kao na Snapchatu, Instagram ju je i nazvao istim imenom - Stories

  • 0

Društvena mreža Instagram objavila je novu opciju pod imenom Stories koja korisnicima nudi mogućnost kreiranja svojevrsnog vizuelnog dnevnika tokom perioda od 24 sata, nakon kojeg će objavljene fotografije i snimci biti obrisani. U pitanju je kopija opcije koju Snapchat ima već neko vreme, a koja se takođe zove Stories.

BROJKE OD KOJIH ZASTAJE DAH: Pogledajte šta se sve na internetu dogodi u JEDNOJ SEKUNDI!

Priče na Instagramu se mogu sastojati od fotografija, video-snimaka, Boomerangova, Hyperlapseova i moguće ih je dodatno ukrasiti tekstom, smajlićima i improvizovanim crtežima.

U samoj Instagram aplikaciji priče se nalaze na početnoj stranici iznad fotografija. Prve priče koje ćete sigurno pogledati su dve Instagramove koje objašnjavaju kako koristiti ovu novu mogućnost. Ako neko od korisnika koje pratite objavi novu priču ona će se pojaviti na toj traci i njihova ikonica biće zaokružena nekom živopisnom bojom. Nakon što je pogledate, ikonica će izgubiti kružnicu u boji.

Ako ta osoba tokom dana promeni Priču ili doda nešto novo, tada će se boja kružnice ponovo promeniti signalizirajući vam da se nešto novo dogodilo.

Instagram za sada nije omogućio lajkovanje i javno komentarisanje na Pričama, ali je moguće videti koliko puta i ko je pojedinu priču pogledao.

Ključna stvar kod priča na Instagramu je da, za razliku od glavne aplikacije, možete birati publiku s kojom ćete priču podeliti.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: wired.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA