≫ 

Nude 100.000 dolara onome ko probije njihovu lozinku

Developeri pripremaju posebnu dokumentaciju koja bi trebalo da pomogne onima koji će pokušati da osvoje nagradu mada hakovanje neće biti nimalo lako

  • 1
Sajber kriminalci, hakeri, hakerski napad, ransomware Foto: Pixabay.com

Kako bi unapredila svoj sistem zaštite računara od virusa, Kompanija "AgileBits" ponudila je 100.000 dolara onome ko uspe da probije njihovu lozinku u "1Password" programu namenjenom zaštiti podataka.

CIA prati naše telefone i televizore: Evo da li su i koliko građani Srbije zaštićeni od špijunaže

Nova velika prevara na Gmailu: Ako dobijete ovaj mejl, ne otvarajte ga i odmah ga obrišite (FOTO)

Iako je "1Password" i ranije nudio 25 hiljada dolara svakom uspešnom "hakeru" za ovaj isti zadatak, nagrada za uspešno razbijanje lozinke je sada povećana za četiri puta.

Developeri pripremaju posebnu dokumentaciju koja bi trebalo da pomogne onima koji će pokušati da osvoje nagradu mada hakovanje neće biti nimalo lako.

Zadatak kandidata je da pronađe skrivenu enkriptiranu tekstualnu datoteku koja se nalazi na zaštićenom delu računa, a kao dokaz za uspešan lov na lozinku kompaniji je potrebno dostaviti tačan tekst koji je skriven kako bi se dokazalo uspešno probijanje lozinke, piše e.Week.com.

(Telegraf.rs / N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA