0

Facebook doneo revolucionarnu promenu!

Kompanija je juče saopštila da će postojeću politiku učiniti "eksplicitnom", najavivši da je već preuzela poteze protiv programera koji su stvarali ili puštali u promet alate namenjena za prismotru

Facebook, špijuniranje, Fejsbuk
Foto: Tanjug/AP

Kompanija Facebook zabranila je programerima da ogromne količine podataka koje ta kompanija prikuplja o korisnicima, koriste za prismotru.

Facebook uvodi novo dugme: Ovo ste jedva čekali, evo za šta ćete ga koristiti!

To uključuje i podatke kojima se prate aktivisti i demonstranti, prenosi AP.

Kompanija je juče saopštila da će postojeću politiku učiniti “eksplicitnom”, najavivši da je već preuzela poteze protiv programera koji su stvarali ili puštali u promet alate namenjena za prismotru.

Prošle jeseni, Američka unija za građanske slobode došla je u posed zapisa u kome se navodi da su Facebook i Instagram pružali podatke o korisnicima kompaniji “DŽiofidia”, koja pravi proizvode za nadzor namenjene organima reda.

Unija navodi da u to vreme kompanija Facebook nije imala konkretnu javnu politiku kojom se programerima brani korisćenje podataka korisnika.

Nova zabrana navodi da će programeri morati da štite informacije koje dobiju od kompanije Facebook kako ne bi došlo do neovlašćenog korišćenja ili objavljivanja.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Društvena mreža, društvene mreže, Facebook, Fejsbuk, Praćenje, Špijuniranje

foto dana

video dana