≫ 

Strašna prevara na Fejsbuku: Ljudi masovno dobijaju poruke da im je računar hakovan i da treba da pozovu jedan broj, a onda kreće pakao

Prevara je za sada zabeležena u Velikoj Britaniji, a tamošnja policija upozorava sve korisnike da pripaze na svoju bezbednost

  • 1

Korisnici Facebooka ponovo moraju da obrate pažnju na svoju sigurnost budući da se ovom društvenom mrežom proširila nova prevara.

Facebook doneo revolucionarnu promenu!

Prevara je za sada zabeležena u Velikoj Britaniji, a tamošnja policija upozorava sve korisnike da pripaze na svoju bezbednost.

Naime, prevara se bazira na vesti o smrti neke poznate osobe. Nakon što se klikne na link, stiže obaveštenje da je računar zaražen virusom i da hitno treba nazvati broj telefona 08000 698 622, gde se od korisnika traže određeni lični podaci. Naravno, ovaj broj nikako ne treba pozivati.

Britanska policija upozorava korisnike da, ukoliko dobiju ovakvu poruku, odmah zatvore internet pretraživač i pokretnu anitivirusne programe, kao i da nikako NE pozivaju pomenuti broj.

Za sada ovaj slučaj nije zabeležen u Srbiji, ali kako to obično biva na internetu, verovatno je samo pitanje vremena kada će stići i do nas.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko&Slavko.

    16. mart 2017 | 13:23

    Ја мирно спавам.Мој рачун празан одавно.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA