Obrisala je Facebook aplikaciju i život sebi učinila srećnijim: Ispovest ove devojke nateraće vas da uradite isto!

- Srećna sam što mogu da kažem svima da bez Facebooka živim već mesec dana i da mi uopšte ne nedostaje. U stvari, mislim da je to jedna od najboljih odluka koje sam donela posle dužeg vremena - napisala je Karisa Bel u svojoj ispovesti

  • 9

Novinarka portala "Mashable, Karisa Bel, odlučila je da obriše Facebook aplikaciju sa svog telefona kako bi proverila da li će joj baterija duže trajati. Međutim, ovaj potez joj je promenio život i učinio je srećnijom nego što je bila dok je konstantno proverala šta se dešava na FB-u i koje glupost šeruju njeni prijatelji. U nastavku vam prenosimo njenu ispovest u celosti.

Facebook ima novu opciju zbog koje se mnogima diže kosa na glavi!

"Pre nekoliko nedelja uradila sam nezamislivu stvar -obrisala sam Facebook aplikaciju sa svog telefona.

Sve je počelo kao eksperimenta. Bila sam znatiželjna da saznam da li će brisanje FB aplikacije produžiti trajanje baterije na mom iPhone-u 6S. Takođe, počela sam da se pitam da li će to doneti još neke benefite.

Srećna sam što mogu da kažem svima da bez Facebooka živim već mesec dana i da mi uopšte ne nedostaje. U stvari, mislim da je to jedna od najboljih odluka koje sam donela posle dužeg vremena.

Priznaću da sam zavisna od društvenih medija kao i bilo koji drugi novinar koji se bavi pisanjem o dešavanjima u digitalnom svetu. Iako sam duže vreme preferirala Snapchat i Instagram u odnosu na Facebook, to me nije sprečilo da kompulsivno proveravam FB kad god bi mi telefon bio u ruci.

Foto: : Foter.com / CC0

Što sam više mislila o ovoj svojoj zavisnosti, sve sam je više mrzela. Retko sam viđala stvari koje su me zaista zanimale na mom News Feedu, a retko sam i objavljivala bilo šta. Bila sam zatrpavana kojekakvim mimovima, iritantnim reklamama i toksičnim političkim vestima od ljudi koji su mi dragi u realnom životu, ali čiji su mi postovi izazivali skakanje pritiska.

Zato sam pritisnula "delete" i nisam razmišljala.

Istakla bih da, za razliku od nekih mojih kolega, nisam u potpunosti izbacila Facebook iz mog života. Na kraju krajeva, veliki deo mog posla baziran je na Facebooku, kako o kompaniji tako i o proizvodu (društvenoj mreži), pa ne mogu najbolje da izveštavam ako obrišem svoj profil u potpunosti.

I dalje se ulogujem preko mog laptopa jednom dnevno kako bih na brzinu pretrčala preko News Feeda i videla šta radi Mark Zakerberg. Ali više ne koristim Facebook aplikaciju na telefonu i nisam ulogovana ni preko mog mobilnog pretraživača.

Foto: Pixabay.com

Kada sam prvi put obrisala Facebook, mislila sam da moj eksperiment neće dugo trajati. Međutim, bila sam srećna da saznam da mi ne nedostaje i da se ustvari osećam srećnije bez njega. Ispostavilo se da je brisanje aplikacije bilo oslobađanje od anksioznosti i trošenja vremena koje je bilo udaljeno na jedan dodir.

Nisam usamljena. Nedavno istraživanje pokazalo je da povećanja upotreba Facebooka dovodi do smanjenja fizičkog i mentalnog zdravlja i da nas Facebook bukvalno čini nezdravim i nesrećnim.

Ne kažem da se treba odreći društvenih mreža u potpunosti. I dalje koristim Messenger, Instagram, WhatsApp kako bih bila u kontaktu sa prijateljima. Na stranu moje poslovne obaveze, ali ja sam vrlo srećna da provedem nekoliko minuta na Facebooku s vremena na vreme.

Ne osećam više tu žarku želju da otvorim Facebook samo da bi rekla sebi da nešto radim. Moja zavisnost je izlečena i sve je to zbog toga što sam obrisala aplikaciju. Savetujem svima da nekad probaju ovo što sam ja uradila, delotvorno je."

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA