"Odmah izbrišite Facebook!" - osnivač WhatsAppa-a poslao alarmantno upozorenje

Nevoljama Facebook-a se ne nazire kraj

  • 3

Suosnivač aplikacije WhatsApp Brajan Akton poslao je jasnu poruku svim korisnicima društvene mreže Facebook: "Izbrišite nalog!".

Ovo su sve stvari koje Facebook zna o vama - a ne znaju ih ni vaši najbliži

U tvitu koji je objavio u utorak, Akton se pridružio horu glasova koji pozivaju ljude da izbrišu naloge na ovoj društvenoj mreži. Njegov savet je utoliko upozoravajući jer je WhatsApp u vlasništvu Facebook-a. WhatsApp se priključila Facebook porodici 2014. godine za 19 milijardi dolara.

Foto: Pixabay.com

Pokret "Delete Facebook" raste tokom perioda skandala sa podacima koji su procurili iz kompanije Facebook u kome je firma za podatke Kembridž analitika prikupila podatke o 50 miliona korisnika ove mreže bez njihovog znanja.

Akton je napustio Facebook u septembru prošle godine i najavio investiciju vrednu 50 miliona dolara u bezbednu aplikaciju za dopisivanje Signal. Facebook je na meti javnosti i političara u Americi i Velikoj Btritaniji. Kompanija je pretrpela veliki finansijski gubitak od 50 miliona dolara tržišne vrednosti ove nedelje.

Akton je jedna od vodećih ličnosti u svetu tehnologije i investicija koji je prozvao Facebook. U utorak je kapitalista Rodžer MekNami, Facebook investitor i bivši mentor Marka Cukerberga izjavio da se društvena mreža suočava sa krizom nepoverenja javnosti koja preti da uništi kompaniju.

Brisanje Facebook-a možda neće biti isplativa opcija za neke, ali oni koji se odluče da izbrišu nalog na ovoj mreži moraju da izbrišu i naloge na mrežama koje su u porodici Facebook kao što su WhatsApp i Instagram, piše CNN. Za one koji traže sigurniju opciju i aplikaciju za razmenu poruka, aplikacija Signal je odlična zamena.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    21. mart 2018 | 16:43

    Kakve to podatke moze neko da mi ukrade na FB?? Datum rodjenja? Mesto rodjenja? Mesto gde trenutno zivim? Fakultet koji sam zavsio? Broj telefona? Mail koji ionako koristim samo za registracije, drugi koristim za sve ostalo? Fotografije sa letovanja i nocnih provoda?? Stvarno cu se potresti sto ce sve to neko tamo negde da sazna, ionako je sve to bilo javno prikazano na mom profilu i do sad.

  • Fes. Lj.

    21. mart 2018 | 19:20

    Da, da... Kaže čovek ugasite Facebook, nije siguran, predjite na Signal... Koji je, gle slučaja njegov. Piiiiih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA