TURSKI PREMIJER: Tviter je zlo!

Redžep Tajip Erdogan smatra da su društvene mreže i opozicija krivi za nerede u Turskoj, a Tviter označava kao zlo na kome se "najbolji primeri laži mogu pronaći"

  • 2

Društvene mreže i opozicija krivci za nerede širom Turske, poručio je premijer Redžep Tajip Erdogan, protiv čije vlade Turci protestuju puna četiri dana.

- Sada postoji zlo koje se zove Tviter - rekao je Erdogan, i dodao da se "najbolji primeri laži mogu tamo pronaći".

- Za mene su društvene mreže najveća pretnja društvu - rekao je Erdogan, istakavši da su društvene mreže i opozicija krivi za nerede, prenosi RTS.

Protesti koji su proistekli iz gneva zbog prekomerne policijske sile prerasli su u najveće antivladine demonstracije u Turskoj poslednjih godina, navodi Asošiejted pres.

Turski premijer danas je pozvao na mir i apelovao na ljude da ne dozvole da ih isprovociraju demonstracije koje su "organizovali ekstremistički elementi", prenosi Rojters.

- Budite mirni, opušteni, sve ovo će proći - izjavio je Erdogan na konferenciji za novinare, održanoj na aerodromu u Istanbulu pre planiranog odlaska u zvaničnu posetu Maroku.

Podetimo, neredi u Turskoj počeli su zbog seče drveća u jednom parku u Istanbulu, ali su se brzo proširili i na druge veće gradove u Turskoj, prerastajući u veoma oštre proteste protiv turske vlade. Tokom četiri dana protesta došlo je do više sukoba demonstranata i policije, pričinjena je velika materijalna šteta. Najmanje 1.700 osoba je povređeno, a preko 1.750 je privedeno.

(Telegraf.rs / Izvor: B92, RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    6. jun 2013 | 00:33

    Ovaj covek se toliko nalupetao u zadnje vreme da to nije normalno... Prijatelju,da nije nesto i do tebe,a?

  • joe doe

    10. jun 2013 | 20:20

    Svako ima svoga Milosevica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA