0

STOP PEDOFILIJI: Virtuelna Lolita kreće u lov na manijake!

Program bi trebalo da se upušta u konverzacije sa korisnicima chat rooms i da razgovor održava dok se ne utvrdi da li su te osobe prikriveni pedofili

Tinejdžer gleda pornografiju na internetu, pornići
Foto: Profimedia

Tim španskih inženjera osmislio je svojevrsnu “virtuelnu Lolitu” pod nazivom Negobot, program koji bi u chat rooms trebalo da prepoznaje potencijalne pedofile.

Program koji je nedavno predstavio tim sa španskom Univerziteta Deusto iz Bilbaoa trebalo bi da se upušta u konverzacije sa korisnicima chat rooms i da razgovor održava dovoljno dugo dok se ne utvrdi da li su te osobe prikriveni pedofili.

Kako bi taj cilj bio ostvaren, Negobot će se upuštati u intimnu konverzaciju, ali samo nakon što neko klikne na njegov profil. Kada se to desi, Negobot beleži razvoj konverzacije, i kada ona dostigne zabrinjavajući nivo, obaveštava nadležne službe.

Prema rečima dr Karlosa Laordena, jednog od tvoraca programa, španska policija zainteresovana je za primenu ovog programa u svojim istragama, ali je potrebno njegovo dalje testiranje i razvijanje.

Negobot bi mogao da bude od velike koristi za detektovanje prikrivenih pedofila u okviru policijskih istraga. Međutim, ovaj program nikako nije zamena za specijalizovane agente i snage zakona – izjavio je dr Laorden.

Slični programi i ranije su bili u funkciji, piše “Huffington Post”, ali je Negobot jedinstven po tome što ima nekoliko različitih obrazaca za komuniciranje. Osim toga, njegovi tvorci računali su na to da stil kucanja i izražavanja treba da podseća na delo četrnaestogodišnjakinje, pa je tako ostavljen i niz namernih kucačkih i gramatičkih greški, kao i upotreba žargonskih izraza.

(Telegraf.rs / Izvor: fredigitalphotos.net)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Bilbao, Chat, Konverzacija, Pedofil, Policija, Španija

foto dana

video dana