HAKERSKI NAPAD VEKA: Ukradeni lični podaci više od 50 miliona građana Turske

Ruski hakeri uzeli su podatke iz sistema jedne političke partije koji nije bio dovoljno bezbedan, a među podacima se nalaze imena, jedinstveni brojevi građana i njihove adrese

  • 0

Hakovanje, sajber napadi i ugrožavanje ličnih podataka se sve češće dešavaju, a nedavno su nepoznati ruski hakeri ukrali lične podatke skoro 54 miliona građana Turske, što je približno oko 70 odsto celokupnog stanovništva te zemlje.

Istraživači bezbednosne agencije "Konda" otkrili su da su hakeri ukrali podatke iz sistema jedne političke partije koji nije bio dovoljno bezbedan. Među podacima se nalaze imena, jedinstveni brojevi građana i njihove adrese.

Istraživači tvrde da se pomenuti sistem koristio kao baza podataka za veb-sajt i da nije imao nikakvu zaštitu, čak ni antivirus. Hakeri su za dva sata skinuli sve podatke.

I dalje je nemoguće potpuno zaštiti sve podatke na internetu. Ovakve stvari dešavaće se i dalje, i nikada nećemo znati kada, gde i kako. Hakeri su sve pametniji i razvijaju nove metode provaljivanja kako bi napadi bili što teži za sprečavanje.

Najbitnija stvar je da se lični podaci zaštite koliko god je to moguće, kao i da se sami korisnici što više edukuju kako bi se sprečilo dešavanje ovakvih stvari.

(Telegraf.rs/ Izvor:thehackernews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA