ŠOK: Apple namerno usporava starije modele iPhone-a, a ovo je dokaz za to (FOTO)

Rezultati istraživanja do kojih su došli naučnici sa Harvarda su zaista zabrinjavajući

  • 10

Istraživanje Univerziteta Harvard pokušalo je da dokaže da Apple namerno usporava starije modele iPhone-a pre nego što predstavi nove, a rezultati do kojih su došli su zaista zabrinjavajući.

Prodaja novog iPhone-a još nije ni počela, ali zbog jedne velike greške možda ga niko neće ni kupiti!

Koristeći trendove pretrage na Google-u, stručnjaci sa Harvarda ustanovili su da se broj pretraga koje glase "iPhone slow" (spori iPhone) drastično povećavaju malo pre nego što Apple predstavi novi model.

Sa druge strane, taj skok nije tako drastičan kada je u pitanju pretraživanje "Samsung slow" (spori Samsung), što pokazuju i grafikoni.

Pretrage u vezi sa sporim iPhone-om:

Foto: trends.google.com

Pretrage u vezi sa sporim Samsungom:

Foto: trends.google.com

Ovo nije prvi put da se spominje informacija da Apple namerno usporava starije uređaja.

Novinarka NewYork Timesa Ketrin Rampel tvrdi da Apple namerno konfiguriše novije verzije operativnih sistema iOS da dobro rade samo na novijim modelima.

Šta vi mislite, da li Apple zaista namerno usporava svoje uređaje? Odgovore nam možete ostaviti u komentarima.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skiner

    22. septembar 2017 | 16:21

    Svi to rade. Pravljenje "usporivača" košta, praktično, beznačajno. Dok je korist ogromna. Ovo nije samo karakteristika Samsung i Apple, to rade svi, samo Copy - Paste

  • Boki

    22. septembar 2017 | 15:56

    Zato isključiti nadogradnju sistema iu trenutku kada lepo radi i problema neće biti.

  • miki

    22. septembar 2017 | 15:53

    Apple radi isto ko i google s adnroidom i windows na racunarima,,,svaki novi updejt usporava uredjaj,,probajte da izbrisete nadogradnje play store na andtroidu play store i google services te dve aplikacije kad se nadograde uspore bilo koji uredjaj s single core procesorom i dual core,tako da je to recept za primoravanje korisnika androida da kupe novi uredjaj,,ja sam obrisao nadogradnje te dve aplikacije i mobilni mi normalno radi s fabricki instaliranim play store aplikacijama,,samo treba zabraniti updejte play store i gooogle services,,to se uradi tako sto odete na play store i iskljucite auto updejte i postavite da vas obavesti o nadogradnji ako bude,uredjaj posle toga radi savrseno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA