≫ 

IAKO KOŠTA 1.000 DOLARA, NIJE SAVRŠEN: Otkrivena situacija u kojoj iPhone X radi sporije i gasi ekran

iPhone X je jedan od najskupljih telefona na svetu, ali to ne znači da sve vreme radi savršeno

  • 17

Na veliku žalost svih koji su dali 1.000 dolara za iPhone X, postoje situacije u kojima ni približno ne nudi beskprekorne performanse, već umesto toga korisnici dobijaju prosečno iskustvo korišćenja.

Jedan od takvih primera jeste rad pod teškim opterećenjem kada se povećava temperatura telefona.

Evo o čemu se radi:

Foto: Promo

Kada se iPhone X koristi za navigaciju, može da dođe do povećanja njegove temperature - i to je ponašanje koje je sasvim normalno jer se za navigaciju koristi većina senzora u telefonu, više procesorske snage, polus sam GPS.

Ali ono što nije toliko normalno jeste način na koji se telefon bori sa pregrevanjem u ovakvim situacijama.

Otkriveno je da iPhone X u ovakvim situacijama smanjuje osvetljenje displeja do tačke kada je gotovo nemoguće videti bilo šta na njemu, dok se performanse kontrolišu kako bi sistem za hlađenje mogao da radi svoj posao.

Sporedni efekti

Foto: Tanjug/AP

Rezultat sveha toga jeste zatamljen ekran i smanjene performanse koje ne mogu biti vraćene u normalu dok se telefon ne ohladi.

A tu je i dodatni problem - telefonu je potrebno do 10 minuta da sistem za hlađenje postane dovoljno efikasan da povrati sve performanse telefona. Što znači da tokom ovog perioda možete samo da čekate da se stvari poprave.

Stručnjaci smatraju da u pitanju nije hardverski problem, što su dobre vesti, već je krivac softver telefona - a to je nešto što može da se sredi apdejtom - ako Apple odluči da uradi to.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Urs Zimmermann

    2. mart 2018 | 18:45

    Imam ga od Januara meseca i telefon je super,definitivno najbolji apple telefon do sada

  • kum Pera dipl.agronom🚜

    2. mart 2018 | 15:50

    Dati tolike pare za telefon?! A šta on to radi bolje od onog od 100$? Znam da će ovo razljutiti snobove i starlete, ali dati tolike novce...?!

  • Драган Требиње

    2. mart 2018 | 22:09

    Како неће имати грешку,када се произвођачи утркују ко ће прије избацити нови модел.Толико је та трка и борба за тржиште постала јака да ни сами немају времена детаљно да тестирају неке бесмислене функције које убацују само да би им се модел разликовао од предходника.Не избацују по један модел годишње,него чак по три. Још увијек сам на времешном самсунгу S5.Задовољан сам

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA