≫ 

Ako primetite ovo na vašem iPhoneu, odmah ga odnesite u servis

Naizgled beznačajan problem može da učini iPhone potpuno neupotrebljivim

  • 0

U pitanju je malo poznati znak koji ukazuje na probleme kod određenog broja iPhone telefona koji su prodavani u proteklih nekoliko godina.

Greška se pojavljuje kod Appleovih iPhone 7 i 7Plus modela, a manifestuje se tako što pojedine aplikacije počinju da "sive".

Video pokazuje da li će novi iOS zaista ubrzati stariji iPhone

Kada ovo jednom počne, telefon ne može da se ugasi ili upada u takozvani "krug podizanja sistema", a jedino rešenje jeste otvaranje telefona.

Sudeći po pojedinim izveštajimja, ova dva iPhone modela postaju podložna hardverskim problemima kako godine prolaze, a najveći broj problema uočen je sredinom 2018. godine - samo 2 godine nakon što su iPhone 7 i 7 Plus predstavljeni.

Foto: Tanjug/AP/iPhone 7 ima ozbiljan problem koji samo servis može da reši

Prvi očigledan znak jeste sivljenje pojedinih dugmića, dugmići za audio neće reagovati na dodir, a dešava se i da Siri ne reaguje kao ranije.

Kada pojedine audio funkcije prestanu da rade, telefon upada u ozbiljne probleme, a prosečan korisnik može da uradi malo toga kako bi popravio situaciju.

Apple je čak i sam potvrdio ovaj problem sa podizanjem sistema, ali tvrdi da se to desilo malom broju uređaja.

Za sada, jedino rešenje jeste da se telefon odnese u servis jer glavni problem predstavlja veza između audio čipa i komponenti sa kojima je povezan..

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA