≫ 

MALI CAR: Srednjoškolac na foru preko interneta zaradio 10.000 dolara za jedan dan

Ezakijel Pereira je ovo leto završio srednju školu, a na svom blogu navodi da je na sličnim "poslovima" dosad već zaradio 16.000 dolara

  • 1

Urugvajski učenik Ezakijel Pereira pronašao je "rupu u bezbednosti" na Google-ovim "back-to-end" serverima zbog čega ga je internet gigant nagradio sa 10.000 dolara.

Google u centru skandala: Radnik dobio otkaz jer je rekao da žene nisu biološki pogodne za IT!

Otkriveni propust omogućavao je napadačima da pristupe privatnim podacima.

Kako navodi na svom blogu, 11. jula mu je bilo dosadno pa je pokušao da pronađe neki bag na Googleu. "Petljao" je po sajtu i naišao na reči 'Google Confidential' (Google poverljivo).

Odmah je prijavio grešku i za samo nekoliko sati dobio je odgovor.

Međutim, nekoliko nedelja kasnije, Google ga je ponovo kontaktirao i dao mu je do znanja da je zaradio 10.000 dolara.

Bag je popravljen, a prema rečima čelnika Google-a, velika nagrada uručena je jer su pronašli još nekoliko varijanti koje bi napadačima dopustile pristup poverljivim podacima.

Pereira je ovo leto završio srednju školu, a na svom blogu navodi da je na sličnim "poslovima" dosad već zaradio 16.000 dolara.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    21. avgust 2017 | 19:38

    Nije zaradio 10K nego je dobio. Kada kupite nesto u trgovini play mozete traziti povrat novaca, ali samo u rijetkim slucajevima se dobije povrat. No ako znate dobar nacin nako napisati zalbu dobit cete povrat. Ja sam do sad dobio svaki put povrat i kad se sve to zbroji "zaradio" sam 2800€. Zato jer nakon povrata ostaje proizvod koj ste kupili i mozete ga preprodati nekom drugom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA