Facebook dobija moćnu opciju: Otključavaćemo ga skeniranjem LICA

Iako su opcije skeniranja lica prisutne već neko vreme (Windows Hello, recimo), ova tehnologija sad je u središtu pažnju zahvaljujući iPhoneu X

  • 1

Društvena mreža Facebook testira sopstveni sistem koji će korisnicima omogućiti da sopstveni profil otključaju skeniranjem lica.

Facebook se seli u jednu od najluksuznijih zgrada na svetu: Platiće je 35 miliona dolara, ali će imati pogled od kojeg zastaje dah!

Iako su opcije skeniranja lica prisutne već neko vreme (Windows Hello, recimo), ova tehnologija sad je u središtu pažnju zahvaljujući iPhoneu X

Kada je konkretno Facebook u pitanju, nedavno se pojavio tvit sa snimkom ekrana (screenshotom) koji prikazuje pomenutu opciju u akciji. Iz Facebooka je Tech Crunchu stigla potvrda kako zaista rade na razvoju tehnologije prepoznavanja lica i kako je testiranje u toku. 

Nova opcija je tokom testiranja dostupna ograničenom broju korisnika. Za sada je tek pomoćni alat za povratak kontrole nad korisničkim nalogom u slučaju kad ga je, recimo, preuzeo haker.

To ne znači kako će iz Facebooka nestati sadašnje mere zaštite poput dvostepene provere ili prijatelja koji mogu potvrditi vaš identitet. Nova opcija služiće kao još jedan način dokazivanja kako ste zaista vi vlasnik profila.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA