≫ 

Koliko su zapravo cene snižene za Black Friday? Evo šta možete da kupite mnogo povoljnije danas kod nas (FOTO)

Popusti se često kreću i do 50%, što je, priznaćete, prilično dobra ušteda

  • 21

Black Friday, odnosno Crni petak, poznat je kao dan kada su u prodavnicama na Zapadu toliko veliki popusti, da gotovo uvek dođe do masovnih tuča. Često se dešava da ljudi iz prodavnica izlaze sa telesnim povredama, krivičnim prijavama i bez proizvoda koji su želeli da kupe i oko čega su se zamalo poubijali. Ovaj praznik, ako ga tako možemo nazvati, poslednjih godina sve je popularniji u Srbiji, a najčešće postavljano pitanje je koliko su cene u našoj zemlji zapravo snižene tog dana i da li se isplati kupovati bilo šta.

POUBIJALI SE ZBOG POPUSTA NA TELEVIZORE: "Crni petak" uzeo svoj najgori danak u SAD!

Za razliku od prethodnih godina, ove godine smo se prijatno iznenadili kada smo listali ponude nekih od najvećih tehnoloških prodavnica u Srbiji. Naime, mnoge od njih nude veoma velike popuste na laptopove, mobilne telefone, televizore i drugu prateću opremu.

Popusti se često kreću i do 50%, što je, priznaćete, prilično dobra ušteda.

Tako je na primer iPhone 6 u Srbiji sa 69.990 dinara, snižen na 49.990, što znači da ste, ukoliko se odlučite za kupovinu, već u startu uštedeli 20.000 RSD.

Laptopovi se tokom trajanja Crnog petka (u nekim radnjama popusti važe i tokom vikenda) mogu pronaći i za 30% manju cenu. Cene gejming konzola su takođe sasečene, pa se Sony PlayStation 4 može naći po 100 evra manjoj ceni.

Najveći popust na koji smo naišli je 50% popusta za male i kućne aparate, dok se sniženja televizora kreću do 30 odsto.

Kakvo je stanje u Americi?

Foto:AP/Tanjug

Prema vodiču sniženja koji je sastavio prestižni ekonomski časopis "Forbes", u najvećim američkim prodajnim lancima (Walmart, BestBuy, Amazon i drugi), najčešće su sniženi televizori, pametni telefoni i pametni zvučnici.

Sniženja se uglavnom kreću od nekoliko desetina, pa do par stotina dolara.

Tako je na primer PlayStation 4 snižen 100 dolara, dok je iPhone 6 snižen 70 dolara, pa sada košta 129, što je oko 13.000 dinara. Ta cena je i posle ogromnog sniženja iPhone-a 6 u Srbiji, u Americi daleko, daleko manja.

Printskrin: Youtube/BlackFridayInsanity

Najveća sniženja u Americi se odnose na televizore UHD rezolucije, koji su ujedno i najskuplji, pa se tokom Crnog petka ovi uređaji mogu pronaći i po nekoliko stotina dolara jeftinijoj ceni.

Vredi li ići u šoping?

Da rezimiramo. Ukoliko ste razmišljali o nabavci novog telefona, laptopa ili nekog drugog kućnog uređaja, ne bi bilo loše da iskoristite Black Friday popuste u Srbiji.

Iako su uređaji kod nas mnogo skuplji nego na Zapadu, retko ko ima "tetku preko grane" koja mu može poslati iPhone koji je tamo "džabaka", pa je kupovina kada su popusti jedino rešenje, a sigurno je da su najveći popusti tokom godine upravo za Black Friday.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radašin

    24. novembar 2017 | 06:26

    Prvo dignu cene 100% pa onda naprave popust 30% i navali narode

  • Jogogo

    24. novembar 2017 | 06:12

    Ја не видех да ће игде бити више од 20% снижења!Додуше нисам гледао сајтове за резервне делове за авионе,багере,ракете и остале комбајне и чачкалице за уши!

  • S.A.

    23. novembar 2017 | 21:08

    Kako je i phone 6 u USA 200$, a kod nas 700$?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA