Ako vidite da vam dete koristi ovu aplikaciju, odmah mu je zabranite!

Roditelji bi trebalo da prouče aplikacije koje njihova deca koriste i da se upoznaju sa svim njihovim mogućnostima...

  • 0

Dečiji komesar za Veliku Britaniju, Ana Longfild, smatra da bi roditelji svojoj deci trebalo da zabrane korišćenje popularne Snapchat aplikacije.

Neke škole u Britaniji su već počele da zabranjuju Snapchat, a Longfildova smatra da roditelji sa tom praksom treba da nastave i posle nastave.

Longfildovoj najviše smeta što Snapchat zbog svojih mogućnosti izaziva svojevrsnu zavisnost kod dece. To se naročito odnosi na takozvanu "vatricu" - kontinuirano dopisivanje između prijatelja duže od tri dana. Deca se međusobno takmiče ko će duže održati "vatricu" u životu. 

Longfildova je upozorila roditelje da prouče aplikacije koje njihova deca koriste i da se upoznaju sa svim njihovim mogućnostima, prenosi LCB.

Foto: Profimedia/imageBROKER

Ako niste sigurni, radije nemojte dozvoliti deci da koriste Snapchat - ističe komesar.

U nedavno objavljenom izveštaju, Longfild je upozorila na negativne uticaje društvenih mreža na decu, pre svega jer stvaraju pritisak da se stalno bude prisutan i da mladi putem "lajkova" prikupljaju odobravanje svojih prijatelja.

Snap, kompanija koja je osmislila Snapchat, brani svoju aplikaciju i tvrdi da ona podstiče komunikaciju među prijateljima, bez lova na komentare, lajkove ili deljenja. 

- Veoma ozbiljno shvatamo našu obavezu da stvorimo bezbedno iskustvo za naše korisnike i nastavljamo s ulaganjem u sva sredstva koja bi to obezbedila - poručila je kompanija.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA