Mitrović objasnio novinarima Nukasla zašto je u dresu Srbije davao golove!

Naš napadač dao intervju za sajt kluba

  • 11

Aleksandar Mitrović je, za sada, jedini fudbaler Njukasla koji će naredne godine igrati na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Otuda i ne čudi što je popularni Mitrogol dao intervju za sajt kluba tek što se vratio sa reprezentativnog okupljanja i proslave plasmana na Mundijal.

- Bila je to neverovatna noć za sve u Srbiji, bilo je nezaboravno! Iza nas su duge kvalifikacije, prošlo je godinu i po dana otkako smo počeli. A cela zemlja čekala je osam godina kako bismo otišli na neko veliko takmičenje. Kada smo počeli, bilo je jako teško jer niko nije verovao u nas. U prvoj utakmici gledalo nas je između 5.000 i 10.000 gledalaca, a protiv Gruzije bilo je gotovo 50.000. Neverovatan je osećaj zbog svega što smo uradili i postigli, velika stvar za sve nas - rekao je Mitrović i nastavio:

- Kada sam bio mlađi sanjao sam o tome da predstavljam svoju zemlju i narod na nekom velikom takmičenju. U Srbiji se prati mnogo sportova: košarka, vaterpolo i još nekoliko sportova koji narod voli, a upravo u tim sportovima imamo velike uspehe. Ali, fudbal je i dalje broj jedan. Zato i jeste neverovatno sve što smo postigli.

Engleze je interesovalo i to što je u dresu Orlova dao šest golova, dok u Njukaslu i ne igra.

Foto: Guliver/ Richard Heathcote/Getty Images

- Selektor je uvek verovao u mene, zbog njega sam uvek prvi centarfor i igrao sam u skoro svakoj utakmici. Dao mi je samopouzdanje i jako mi je drago što sam mu uzvratio sa golovima i asistencijama. Srećan sam i ponosan, ujedno i zahvalan. On poznaje moje kvalitete i uvek me je ohrabrivao da idem napred. Ne samo mene, već i ceo tim. Pre nego što je Muslin došao imali smo problem, jer smo imali dosta kvalitetnih igrača, ali ne i tim - jasan je Mitrović:

- Naterao nas je da treniramo jako, da verujemo u tim. Atmosfera je bila neverovatna u poslednjih godinu i po dana. Dobri smo prijatelji i siguran sam da svi jedva čekaju da dobiju poziv od reprezentacije i da se okupimo. Uživanje je biti deo takvog tima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tito,Tempo,Tudjman,Ivica,Rasim,Ivan i Zeka

    12. oktobar 2017 | 21:22

    Дај Боже да Србија изврши корјените промене и да такви играчи не виде дреса Србије. Знам ја да је све исто и да ће Митровићи,Мустафе бити окосница у Русији али тако је деценије. А што се тиче голова твојих И ћорава кока једно зрно убоде

  • Branko

    13. oktobar 2017 | 03:24

    Mitrović - 0 nemamo napadača kvalitetnog njemu je mesto u 3 ligi Srbije

  • Adem

    13. oktobar 2017 | 01:21

    Mitroll

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA