≫ 

Srbija pobedila na debiju Krstajića i Sergeja: Ljajić i Mitrović srušili Kineze i ućutkali kritičare što nisu pevali himnu! (VIDEO)

Golovi Ljajića i Mitrovića bili su dovoljni za trijumf protiv Kineza

  • 99

Fudbaleri Srbije savladali su Kinu sa 2:0 u prijateljskom meču u Gvangžuu. Golove su postigli Adem Ljajić i Aleksandar Mitrović, a na ovoj utakmici smo videli i toliko dugo očekivani debi Sergeja Milinković Savića, koji se nije preterano istakao.

I bez doskorašnjeg selekgora Slavoljuba Muslina Orlovi su uspeli da pobede i da sačuvaju mrežu, što je bila odlika našeg tima u kvalifikacijama. Ovoga puta za to mogu da zahvale golmanima koji su odlično branili. Stojković u prvom, a naročito Rajković u drugom poluvremenu.

Ljajić i Mitrović jedini pre početka meča nisu pevali himnu, pa su ih mnogi kritikovali u komentarima na našu vest, ali su pokazali da je mnogo važnije od toga kako igraju, a ne da li će pevati ''Bože pravde''.

Krstajić je kao vršilac dužnosti ostvario pobedu, ali mora se reći i da je bilo slabosti u igri Orlova, naročito u odbrani, pošto je Kinezima dozvoljen veliki broj šansi. Ali, to je i normalno posle promene selektora, promene nekoliko igrača i promene čitavog sistema igre, koji je umesto Muslinovog 3-4-3 na ovoj utakmici bio 4-3-3.

KINA - SRBIJA 0:2

(Ljajić 20, Mitrović 69)

Kina: Jun Ling, Lin Peng, Hiating, Lei, Jun Min, Zeng, Peng, Gao Lin, Hang Bo, Hang Čao, Ju Hao

Srbija: Stojković (Rajković 46), Rukavina, Ivanović (Veljković od 73), Tošić, Obradović, Gudelj, Milinković Savić, Ljajić, Tadić, Kostić (Živković 59), Mitrović

Foto: AP/Tanjug

Kina je od starta počela agresivno, a sa neobičnim stilom fudbala i pretili su odbrani Orlova, koja je izdržala njihov prvi nalet, a zatim su u 10. minutu naši igrači prvi put zapretili preko Dušana Tadića, koji je imao veliku priliku. Bio je sam u kaznenom prostoru posle odličnog centaršuta Kostića sa desne strane, ali je šutirao pored stative.

Deset minuta kasnije, rezultat je bio promenjen. Adem Ljajić je zatresao mrežu posle novog dobrog centaršuta Kostića sa leve strane. Ponovo je pronašao Tadića, koji je izblokiran dva puta, da bi onda lopta došla do Adema Ljajića, koji je iz trećeg pokušaja doneo Orlovima pogodak.

Nakon toga Kinezi su ponovo počeli da prete i do kraja poluvremena su imali nekoliko dobrih pokušaja, ali je Stojković odlično branio i sprečio je da izjednače.

Imao je i Mitrović šansu u 40. minutu, lepo je šutirao glavom posle centaršuta Rukavine sa desne strane, ali je golman Kine odlično reagovao i sprečio je Mitrovića da povisi prednost pa su Orlovi na odmor otišli sa minimalnom prednošću.

Po izlasku na teren u pred drugo poluvreme Krstajić je napravio izmenu golmana, umesto Stojkovića je na gol stao Rajković, koji je opravdao poverenje. Upravo on je bio i najzaslužniji što Kinezi nisu izjednačili, jer su imali čak tri velike šanse, ali je on maestralno reagovao tom prilikom.

>>> Kineski fudbaler izašao sam pred Rajkovića, a onda je usledila fenomenalna reakcija našeg golmana! (VIDEO)

Foto: Marko Todorović

Na taj način je stvorio uslove da naši igrači kazne Kineze za propuštene šanse, što se i desilo u 69. minutu, kada je Mitrović zatresao mrežu i povisio prednost.

Andrija Živković snosi zasluge za pogodak, jer je odlično centrirao sa leve strane, a malo pre toga je ušao u igru umesto Kostića. Uposlio je napadača Orlova kao na tacni, kome nije bilo teško da zatrese mrežu.

Do kraja meča i Kina i Srbija su imali po jednu solidnu šansu, ali rezultat se nije menjao, pa je Mladen Krstajić debitovao na klupi Orlova s pobedom.

Na ovoj utakmici je debitovao i Sergej Milinković Savić, koji nije imao zapaženu partiju i verovatno je izgoreo u želji da se pokaže u što boljem svetlu nakon što ga toliko nije bilo i nakon što je zbog njega Slavoljub Muslin i otišao sa klupe.

Ipak, dva zlatna Orlića su se odlično pokazala, Predrag Rajković na golu, kao i Andrija Živković u napadu, koji se istakao asistencijom za drugi gol.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    10. novembar 2017 | 13:14

    A himnu nece da peva i zemlju ne postuje. Neka igra za onu ciju bi himnu pevao. Ma, ne bi mi prisao reprezentaciji da je Ronaldo.

  • Rogozin

    10. novembar 2017 | 15:11

    Prijovica pusta 5 min pre kraja!? Mitrovica forsiraju da bi se prodao dok u Nju Kastlu nema mesta ni na tribini. Stavite Vujadina Savica nazad u odbrani kako bi bili sigurniji. Ljajic odlicno odigrao sve ostalo u pozadini rupa. Imamo golgetera koji sedi naklupi skoro celu utakmicu, a bolji je od ovog panja Mitrovica 100x

  • Jovica

    10. novembar 2017 | 12:29

    Sta ce nam on.ne stavljaj ga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA