Marko Đurić: Izjava Izetbegovića je skandalozna i šokantna, iz korena menja stvari i odnose

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović tvrdi da će Bosna i Hercegovina priznati jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost, što je, kaže, i dosad trebalo da učini

  • 8

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić rekao je da je izjava člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića o priznanju nezavisnosti Kosova "skandalozna i šokantna" i da, kako je rekao, iz korena menja "stvari i odnose".

Izetbegović potvrdio da će BiH priznati nezavisnost Kosova. Evo kakav je odgovor na to dao Stefanović

- Sasvim sigurno da ovo neće ostati bez odgovora. To znači da BiH napušta princip poštovanja teritorijalnog identiteta i suvereniteta ne samo u slučaju Srbije, posto ne možete u slučaju Srbije primenjivati jedne aršine, a na druge države, pa i na vlastitu, druge aršine - rekao je Ðurić za Pink.

Ðurić je dodao da će nadležni organi Srbije vrlo brzo naći načina da daju, kako je rekao, pravi odgovor na šokantnu i skandaloznu izjavu Izetbegovića.

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović nezadovoljan je položajem Sandžaka i tvrdi da će Bosna i Hercegovina priznati jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost, što je, kaže, i dosad trebalo da učini.

- Što se mene tiče, dosad Kosovo bi trebalo da bude priznato. Sad će se naljuti naše kolege, a naši pokušaji da se to dogodi samo su doneli probleme unutar BiH, a nisu pomogli Kosovu - rekao je Izetbegović u intervjuu za Dojče vele.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dina

    13. novembar 2017 | 21:58

    Zasto ne reagujete na skandalozne izjave Dodika i referendum?????

  • Haris

    14. novembar 2017 | 01:28

    Vise je skandalozno sto je Crna Gora priznala Kosovo

  • mladen

    14. novembar 2017 | 09:32

    ja sam za da se prizna kosovo od strane bih... tad i republika srpska postaje drzava i mora biti priznata od strane bih .. sasvim jednostavna matematika .. kosovo su prodali sami srbi jos od 82 g .. prodavali su kuce albancima a sad pij puj ne vredi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA