OVO JE POBEDNICA X FACTORA: Voditeljka o kojoj priča ceo Balkan! (FOTO) (VIDEO)

Kao mala maštala je da bude glumica i balerina, osnovala je provokativnu, prvu žensku hip-hop grupu "Bitcharke na travi", a javnost je zna kao voditeljku emisije "Ja imam talenat". Bila je reporter prvog domaćeg Survajvera u Panami, i prezenter sa Eurosonga održanog u Beogradu, a "X Factoru" je dala posebnu čar

  • 34

Devojka koja je osvojila celu Srbiju svojom spontanošću, inteligencijom i neposrednošću kao jedna od voditeljki "X Factora" i "X Stara", svoje prve korake pred kamerama napravila je još sa devet godina.

Nizale su se emisije, ali i tekstovi napisani njenom rukom, a manjem delu javnosti poznata je kao devojka iz benda "Bicharke na travi". Ona je Una Senić.

Tridesetdvogodišnja majka Srne i lepša polovina supruga Vuka, interesovanje za novinarstvo pokazivala je od malih nogu.

Od novinarke jednog dnevnog lista, preko voditeljke emisije "Dodatno ubrzanje" na televiziji "3K" i televizijske hronike "Egzita", do izveštavanja sa Evrovizije 2008. godine, ali i slikanja za "Maxim", vođenja "Ja imam talenat" šoua, pa sve do "X Factora", Una je pravo otkrovenje na srpskom javnom nebu.

Sa dugogodišnjom drugaricom osnovala je 2002. godine bend "Bicharke na travi".

- Onda smo nas dve krenule da se zezamo i da radimo i okupljamo se oko kultnog radija SKC koji je sada već otišao u legendu. Tu su u jednom trenutku snimali momci iz ekipe Bed Kopi, kao i Prti BeeGee i mnogi drugi bendovi. Oni su snimali album Sve sami hedovi i jedne večeri sam ležala pred spavanje, pošto imam te nesanice, i tada mi svakakve sulude ideje padaju na pamet i nastala je pesma Od svetlosti blica, i te neke prve rime koje sam sutradan prezentovala Mariji i Vikleru - kaže Una.

Ajs Nigrutin je smislio ime grupe, a njihov fazon je momentalno počeo da se širi kao epidemija. Una je tada imala 21 godinu.

Kao mala maštala je da bude glumica i balerina, a nakon gimnazije zaposlila se kao novinar u jednim dnevnim novinama. Budući da je izbegavala treš, ubrzo je počela da "peče zanat" na MTS televiziji.

- U jednom trenutku Marko Nastić, koji je tada imao svoj studio na radiju SKC, me je pitao da li bih radila za njega PR za neke žurke - dodaje Senićeva, koja je ubrzo postala menadžer za odnose s javnošću SKC-a.

- Najveća zabluda o meni je da sam prostakuša - rekla je jednom prilikom Una.

Dobila je ponudu da se slika za "Maxim", ali je nije odmah prihvatila, budući da se osećala veoma neprijatno. Ponuda je bila jasna - nakon Seke Aleksić, Una će biti druga žena koja će krasiti naslovnicu prestižnog magazina za muškarce. Odbila je. Zašto? Nije želela da bude druga.

Ipak, predomislila se, ali je to bilo traumatično iskustvo za nju.

- Meni je to bilo dosta traumatično zato što nisam navikla na te poze. Plačući sam otišla odande. A i imala sam te godine celulit - objasnila je kroz smeh.

Tu su bila i izveštavanja sa Egzita, ali i javljanje sa Evrovizije 2008. godine.

Una se našla u ulozi voditeljke emisije "Ja imam talenat" i na najbolji način pokazala svoj dar za posao u kome je briljirala pune tri sezone.

Usledio je kulinarski šou "Titova kuhinja", u kome je predstavljala delikatese sa trpeze doživotnog jugoslovenskog predsednika, a po završetku emitovanja, ususledio je poziv za projekat "X Factor" koji se ne odbija.

Briljantna i maestralna Una pokupila je i previše pozitivnih komentara javnosti tokom trajanja prvog regionalnog šou-programa "X Factor".

Doskočice, ispadi i veoma zanimljivi lapsusi zasmejavali su publiku svakog utorka.

Senićeva priznaje da obožava da menja frizuru i eksperimentiše sa šminkom, te i ne čudi što je u finalu imala roze lokne.

Ćerku Srnu usmerava na ples i sportske aktivnosti, a suprug Vuk joj je najveža podrška u životu. Zgodna plavuša osvojila je Balkan!

Šta vi mislite o Uni Senić?

(A. Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA