Bora Todorović, majstor glume koji nije voleo da ga zovu legendom! (FOTO)

- Bilo je dosta srećnih trenutaka i nemam pravo da kažem da sam nezadovoljan svojim životom. Živeo sam i živim jedan lep i pun život, uspešan na sceni, a i privatno - izjavio je slavni glumac pre nekoliko godina

  • 4

Legendarni glumac Bora Todorović (84) koji je preminuo jutros u Beogradu od posledica moždanog udara, ostaće zapamćen kao jedan od najboljih i najoriginalnijih srpskih glumaca, uz čije će replike odrastati i buduće generacije i čije će se nezaboravne uloge prepričavati... zauvek.

Na filmu je debitovao 1956. u ostvarenju "U mreži", a tokom bogate karijere je glumio u više od 100 filmova i serija, a nema čoveka koji se ne seća njegovih rola u kultnim ostvarenjima kao što su "Maratonci trče počasni krug", "Dom za vešanje", "Diplomci, "Vruć vetar", "Profesionalac" i "Nacionalna klasa".

Pre nekoliko godina, čuveni glumac je ispričao da ne gleda svoje filmove, kao i da ne živi od uspomena.

- Živim za danas i sutra, ne usuđujem se da živim za prekosutra. Ne gledam svoje filmove jer uvek mislim da sam mogao bolje da napravim, mada je to teško. Nisam čovek od uspomena, niti čovek koji pamti godine. Kada me pitaju koje godine je nešto snimano, ja ne znam, bacam to iza sebe. A Đenku svrstavam u jednu od mojih boljih uloga. Prvo sam u pozorištu igrao "Maratonce" i to onu drugu ulogu, onu koju je Bata Stojković igrao u filmu. Ne znam kako je Šijanu palo na pamet da ja igram Đenku. Kod Đenke sam našao nešto što je doprinelo uspehu uloge, koja je inače napisana sjajno komično. Srećan sam zaista što sam odigrao tu ulogu - rekao je Bora tada za magazin "Puls" i dodao da ga nervira kada ga neko nazove glumačkom legendom.

Moram da kažem da nikada o sebi nisam razmišljao kao o velikom glumcu. Kada neko počne da priča o mojim "divnim" ulogama, ja odmah promenim temu jer ne umem da se ponašam kada me neko hvali. Ne smatram sebe ni velikim, a pogotovu ne najvećim. Bilo bi suviše egocentrično da o sebi mislim na taj način. Takav sam po prirodi i ne menjam se. Ta skromnost je deo moje prirode i to je to - izjavio je Todorović koji je za "Story" svojevremeno objasnio koji su bili najvažniji trenuci u njegovom životu.

- Svakako, to je rađanje dece Srđana, Dane i Tare. Možda je banalan odgovor, ali to je činjenica. Bilo je dosta srećnih trenutaka i nemam pravo da kažem da sam nezadovoljan svojim životom. Živeo sam i živim jedan lep i pun život, uspešan na sceni, a i privatno - zaključio je Bora.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA