SAŠA POPOVIĆ: Želeo sam da postanem fudbaler, idol mi je bio Šekularac!

- Igrao sam fudbal u pionirima Vojvodine i moja životna želja je bila da budem fudbaler, kao Šeki, koji je bio vrhunski zabavljač na terenu sa njegovim fintama - rekao je prvi čovek "Granda"

  • 8

Direktor "Grand" produkcije Saša Popović izjavio je da je kao dečak maštao da postane fudbaler i da mu je idol bio legendarni fudbaler Dragoslav Šekularac. Na kraju, kako kaže, opredelio se za muziku, budući da je voleo da svira harmoniku.

Popović je rođen u svešteničkoj porodici, a do svoje 45-te godine i definitivnog preseljenja u Beograd, živeo je u porti Nikolajevske crkve u Novom Sadu.

- Moj deda i sva njegova braća bili su sveštenici u novosadskim crkvama. Imao sam divno, bezbrižno detinjstvo. U velikoj crkvenoj kući živela je naša i porodica mog strica. Pored nas je bila ugostiteljska škola koja je u porti imala sportsko igralište. Čim bih ustao, izlazio sam sa loptom na teren, žonglirao sam besomučno, po pet hiljada puta sam udarao loptu da ne padne na zemlju - rekao je Saša Popović u intervjuu za "Blic" i nastavio:

- Igrao sam fudbal u pionirima Vojvodine i moja životna želja je bila da budem fudbaler, kao Šeki, koji je bio vrhunski zabavljač na terenu sa njegovim fintama. Interesantno je da sam upisao gimnaziju, prvenstveno jer su moji roditelji želeli da je završim i da posle budem pravnik, odnosno advokat. Išao sam u muzičku školu, koju nisam voleo. Drugovi su me zezali:" Ej, gledaj ga, ide da svira harmoniku, a mi idemo u provod" - prisetio se prvi čovek "Grand" produkcije.

Saša je naglasio i da su ga zbog harmonike zavolele devojčice.

- U trećem razredu gimanizije okrenula se situacija i harmonika mi je dala nešto što do sada nisam osetio: zbog nje su me zavolele devojčice, čak i one koje me nisu primećivale ranije i kojima sam se neuspešno dugo nabacivao. Nijedna me nije primećivala. Ma kakvi, videle me nisu prve dve godine - naglasio je Popović i dodao:

- Zbog sviranja i pevanja postao sam omiljen u društvu, a i profesori su tada opasno zavoleli. Harmoniku sam držao ispod klupe jer sam posle nastave u gimnaziji u istoj zgradi imao časove u muzičkoj školi. Čim se završi čas, drugari me teraju da sviram u to vrme najpopularnije pesme koje je izvodio Miki Jevremović, Tozovac, Kvaka, Cune, "Pro arte", "Indeksi"... Svi se okupe oko mene i uživaju, a ja se osećam kao zvezda - rekao je Saša Popović.

(Telegraf,rs/"Blic")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KaleBrdo

    13. jul 2014 | 12:17

    Da si otišao u fuzbalere, ostali bi uskraćeni za Fahretu, što je ravno nacionaloj tragediji. Biblijskih razmera, podrazumeva se.

  • ...

    13. jul 2014 | 12:03

    Mozda bi bilo bolje da jesi..

  • Zvezdan

    13. jul 2014 | 11:50

    Jos jedan Kristijan, milioni i milioni finti ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA