29 GODINA OD LIVE AID-A: Muzičke zvezde svirale za gladne u Africi (VIDEO)

Na dva velika humanitarna koncerta, koji su istovremeno održani u Londonu i Filadelfiji 13. jula 1985. godine, nastupili su grupe "Queen", U2, "Duran Duran", "Spandau Ballet", Dejvid Bouvi, Madona, Brajan Adams, Mik Džeger i mnogi drugi. Podsetimo se kako je to bilo

  • 5

Na današnji dan, pre 29 godina, organizovan je legendarni Live Aid, u okviru kojeg su održana dva humanitarna koncerta za pomoć gladnoj deci u Etiopiji.

Ovi muzički događaji su istovremeno krenuli 13. jula 1985. godine na stadionu "Vembili" u Londonu ( na kome je prisustvovalo oko 82.000 ljudi) i na stadionu JFK u Filadelfije (gde je bilo oko 99.000 ljudi). Organizatori su bili poznati muzičari Bob Geldof i Midž Jur.

"Live Aid" je bio jedan od najvećih televizijskih događaja svih vremena i on je bio prenošem preko satelita i pratilo ga je preko 400 miliona gledaoca u 60 zemalja širom sveta.

U ovaj projekat bio je uključen veliki broj muzičkih zvezda iz čitave planete, tako da se u na "Vembliju" nastupali: Grupa "Queen", U2, "Spandau Ballet", "Ultravox", "Dire Straits", Dejvid Bouvi, Šade, Nik Keršo, Elton Džon, Pol Mekartni i mnogi drugi.

S druge strane, na stadionu JFK su pevali i svirali: Mik Džeger, Brajan Adams, "Duran Duran", Madona, Run DMC, "The Hooters", Fil Kolins (koji je doleteo odmah iz Londona za Filadelfiju),Lajonel Riči i ostali.

Pogledajte neke od nastupa na "Live Aid"-u

Koncert grupe "Queen":

Koncert grupe "Dire Straits":

Koncert grupe U2:

Koncert Madone:

Koncert grupe "Spandau Ballet":

Koncert grupe "Led Zeppelin":

Koncert Erika Kleptona:

Koncert grupe "Duran Duran":

Koncert Dejvida Bouvija:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Comi

    13. jul 2014 | 20:14

    Zlatne '80-te.

  • nostalgicar

    14. jul 2014 | 08:26

    koliko ljubavi,za razliku od danasceg sajber sveta...

  • Dejan

    13. jul 2014 | 17:03

    Ovaj nastup grupe kvin je jedan od najboljih ikada,a fredi je ubedljivo najbolji vokal ikada,niko mu nije ni blizu.Fredi na prvom mestu,zatim nekoliko mesta prazno i onda ostali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA