GLUMICA BILJANA PROKIĆ: Želela bih da igram u dobrom mjuziklu, moja najveća ljubav je balet! (FOTO)

- Osim glume, pomalo i slikam, pevam, ali ipak moja najveća ljubav je ostala ta neka igra, koju mogu da prikažem kroz glumu na sceni - rekla je ova crvenokosa dama za Telegraf

  • 4
Biljana Prokić

Foto: Aleksandra Bogićević

Biljana Prokić je jedna od glumica koja u budućnosti da želi ostvari veliku karijeru. Ova crvenokosa dama, koja je trenutno igra u Narodnom pozorištu u Užicu, pričala je u intervjuu za Telegraf o svojim počecima, o svojoj najvećoj ljubavi - baletu, ali i tome da li sebe vidi u filmskoj umetnosti.

 

- Profesionalno se bavim glumom od 1992 godine... Moja najveća ljubav je balet. Budući da nisam, nažalost, uspela da završim tu školu (baletsku školu,prim.aut), preorjentisala sam se na drugu vrstu umetnosti. Osim glume, pomalo i slikam, pevam, ali ipak moja najveća ljubav je ostala ta neka igra, koju mogu da prikažem kroz glumu na sceni - rekla je Biljana za naš portal.

 

 

Ona nam je otkrila koji joj je pozorišnji žanr "najviše leži", kao i to koju svoju ulogu najviše voli.

 

- Moj žanr je, samim tim što plešem, je mjuzikl. Moja najdraža uloga jeste uloga Koštane... - navela je Prokićeva.

 

 

Biljana kaže da sebe vidi i u filmskoj umetnosti, i navela nam je da je snimila par serija. Ona je rekla da nekog posebnog idola u glumi nema:

 

- Nekog idola posebno nemam. Natali Vud je bila jedna od omiljenijih glumica. Volim i Sofiju Loren, volim tu negu staru gardu - istakla je ova glumica i dodala da njene predstave u kojima igra možemo videti često i u Beogradu.

 

- Pozorište u Užicu često gostuje u Beogradu, i to u Narodnom pozorištu, Jugoslovenskom dramskog pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu, tako da se tamo često izvode naše predstave. U poslednjih godinu dana glumila sam u tri podele - u dve dečje predstave i u jednoj predstavi za odrasle - rekla je Biljana, a potom nam je otkrila kakvi su joj planovi za budućnost:

 

- Htela bih da uradim neki dobar mjuzikl, pošto je to moj fah... Volela bih da igram u mjuziklu "Mama mia" - iskrena je Prokićeva.

 

 

Biljana kaže da se uporedo bavi i modelingom.

 

- Radim i kao model za jedan brend donjeg veša, i kao model za šminku. Aleksandra Bogićević iz Užica i Bojan Stanić su fotografi sa kojim sam sarađivala - navela je ona, i dodala da se bavi i pevanjem:

 

 

- Profesionalno se bavim pevanjem poslednjih 25 godina. Najrađe pevam izvorne pesme, kao i pop, rok i zabavnu vrstu muzike. Radila sam amaterske snimke za Radio Beograd. Snimala sam emisije "Leti, leti, pesmo moja mila", "Jedna želja, jedna pesma" - zaključila je Biljana

 

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA